Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

Edward en Carola

Dit zijn Edward en Carola. Ze trouwen vandaag. Ik vind het bijzonder om erbij te zijn. Ik leerde hen kennen in Antwerpen waar ik een tijd half met hen in een studentenhuis woonde (en foto’s van hen maakte). We vierden een keer oud en nieuw en hebben spelletjes gespeeld en gesprekken gevoerd – onder andere over trouwfoto’s natuurlijk. Ja – die lieve, vrolijke en ongelofelijk vriendelijke Carola en Edward gaan vandaag trouwen! Daar gaan we.

Thuis bij de ouders van Edward schroeven zijn vader en hij een bijzonder nummerbord op de auto. Edward rijdt een paar proefritten door de straat met de Volkswagenbus en hij krijgt een dikke kus van zijn moeder.

Bij Carola’s ouderlijk huis wacht iedereen de komst van Edward af. Komt-ie daar?

Ja, daar komt-ie! De Volkswagenbus, bestuurd door Edward in hoogsteigen persoon.

Edward hangt netjes zijn jasje achterin het busje (opdat-ie niet kreuken zal) en dan rijden ze samen weg. Hij en zijn bruid Carola.

We rijden naar het ouderlijk huis van Edward – waar ook zijn opa woont. Zijn opa kan er niet de hele dag bij zijn, dus ze eten een taartje met elkaar. Gewoon lekker thuis.

Ja, de vader van Edward zag de bui al hangen op zijn telefoon: het regent. Dus we maken eerst wat foto’s in de droge Volkswagenbus. Hoe lief, zo met de regendruppels op de ruiten. Gelukkig is het al gauw weer droog.

Dan wordt het lieve bruidspaar verwelkomd door allemaal vrolijke lintjes met daarachter hun vrienden en familie die ermee zwaaien. Kijk als die vrolijke koppies nou.

Naar zulke momenten als hierboven hoef ik niet te zoeken vandaag. Om de haverklap kijken Carola en Edward elkaar lief aan of geven ze elkaar een kus. Dat mag ik wel.

Ik heb dit stel leren kennen als zeer lieve mensen. In dat studentenhuis in Antwerpen waar ik vaak was, aten we iedere avond samen. Edward en Carola zijn geïnteresseerd in anderen, vriendelijk en ook ontzettend vrolijk. Rustig, lief en oprecht. Niets leuker dan zitten werken aan een keukentafel en dat er dan een vrolijk kletsende Edward binnenkomt die de frituurpan aanzet of ongelofelijk blij wordt van een zelfgebakken taart. Of samen met Carola ‘het kleine huis op de prairie’ kijken. En jaren later, toen we elkaar niet meer vaak zagen, leefden ze wel mee toen ik door een moeilijke periode ging. Heel bijzonder vind ik dat. Hoe mensen ‘medemensen’ voor elkaar kunnen zijn.

Terug naar de bruiloft. Zo zag het eruit. Mooie plek hoor.

Dit mooie hoekje is speciaal ingericht voor de overleden broer van Edward. Wat ondraaglijk verdrietig dat hij er niet bij kan zijn vandaag. Ik vind het mooi dat Edward en Carola dit hebben bedacht. Er is een lege plek, gemis – en daar mag letterlijk ruimte voor zijn.

Hierboven zie je Edward en Carola lachen om het stukje van de ouders van Edward. En de rest van de gasten ook! Heerlijk om te zien, heerlijk om vast te leggen.

Door naar het gemeentehuis. Een belofte, ‘ja’, een klap met de hamer door Carola’s broertje, een kus, handtekeningen – en het is beklonken. Ze zijn officieel en voor de wet getrouwd.

Een mooi stel bij elkaar. Altijd een groepsfoto maken als je een trap tot je beschikking hebt, zeg ik je. O – en zie je die button van ‘vijftig’ hierboven? Carola en Edward waren het vijftigste bruidspaar dat deze ambtenaar in de echt verbond!

De zon schijnt en de taart staat klaar. Taart, zeg ik. Taarten bedoel ik! Kijk nou wat mooi.

De foto hierboven laat zien hoe de taarttafel er na een half uur uit zal zien. Maar eerst gebeurde dit:

Jullie hebben hetzelfde gebakje, madame.

Hieronder zie je Edward achter de sjoelbak. De middag bestaat namelijk uit spellen spelen, ontspannen en lekker wat eten en drinken.

Deze foto vind ik lief!

Het mooiste moment van de dag (grapje natuurlijk): patat. Een leuk verhaal is dat Carola op mijn blog had gezien dat Marco en Inge friet aten op hun bruiloft. Van een heuse patatbus. En toen dacht ze: dat wil ik ook. Ik had Edwards liefde voor de frituurpan al genoemd, dus ik denk niet dat Carola veel overtuigingskracht nodig had.

Mmm. Súperlekker. Friet uit een puntzak met mayonaise. Naast het bruidspaar genoten ook de andere gasten en ik (!) heel erg van dit lekkere eten.

En kijk nou op wat voor prachtplek we eigenlijk zijn. Iemand van de locatie zei dat ik wel op de hoge ladder mocht klimmen om van bovenaf een foto te maken. Dat laat ik me geen twee keer zeggen, ik hou ervan om op dingen te klimmen. En om mooie overzichtsfoto’s te maken. Twee vliegen in één klap dus.

Dan rijden we door naar de kerk, waar liefjes pepermuntjes en liturgieën uitdelen, Carola de kerk in komt aan de arm van haar vader en hem een dikke knipoog geeft. De kerk waar God zijn zegen over dit huwelijk geeft.

Hierboven zie je de familie van Edward en Carola die samen een lied zingen voor het pas getrouwde stel. En hieronder zie Carola achter de piano. Als ze gaat zingen, gaat de zon schijnen en die schijnt precies op haar. Schitterend.

Als u niet met ons meegaat, Heer,
dan gaan wij niet weg, dan blijven wij hier.
Stel ons gerust, blijf bij ons Heer.
Wij gaan niet zonder u.
Als u niet met ons meegaat Heer,
dan gaan wij niet; wij blijven hier.

Wees niet bang,
ik ga met jullie mee.

Wees gerust,
ik ben om jullie heen.

Lieve Carola en Edward, dank jullie wel dat ik foto’s mocht maken op jullie bruiloft. Ik vond het zo leuk dat jullie mij vroegen. En ik vond het gezellig om jullie weer eens over de vloer te hebben tijdens het kennismakingsgesprek. Bijzonder hoe het kan lopen. Jullie trouwdag was bijzonder, echt en gezellig – en ik vond het fijn om hem vast te leggen. Ik wens jullie alle goeds toe voor jullie leven samen – dat jullie zo lief, aandachtig en oprecht voor elkaar en voor anderen mogen blijven als jullie al zijn. We zien elkaar ongetwijfeld weer een keer ergens. Weet dat ik dat altijd leuk vindt!

Ga jij ook trouwen en vind je deze foto’s mooi? Ik zou zeggen: pak een kop thee, klik hier om meer trouwdagen te bekijken en bel of mail of app me, dan kletsen we over jouw trouwdag en wat ik voor jullie kan doen. Ik maak graag verhalende foto’s die laten zien hoe het echt is, met een tik romantiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *