Alle blogs, Trouwfotografie
comments 10

Marco en Inge (driedaagse bruiloft)

Marco en Inge trouwen niet in één dag, maar in drie. Drie dagen bruiloftsfeest, waarvan ik er twee fotografeer. En in twee dagen kan er een hoop gebeuren. Om te voorkomen dat deze blog één onoverzichtelijke chaos wordt, werk ik daarom vandaag met tussenkopjes. Omdat er zoveel moois gebeurt. Confetti, patat, vrolijkheid, buiten spelen, ja zeggen in een kerk met velden eromheen waar koeien grazen. Kijk maar gewoon mee.

Dag één – aankomst

Ik kom aan in Friesland (want daar is het) en zie een mooie locatie (de Pollepleats) die al helemaal versierd is. Een polaroidcamera ligt klaar zodat de gasten met mij mee kunnen fotograferen en herinneringen kunnen maken.

Dag één – barbecue

De gasten zijn er ook al als ik er ben. Ze zijn aan het chillen, zogezegd. En dan begint de barbecue! Er is cocktail, er zijn salades en er is vlees. De man hieronder (links) is Marco, de bruidegom. En op de foto daaronder staat Inge, de bruid.

Dag één – gezelligheid

Ik kan nu plaatjes laten zien van mensen die tafeltennissen, tafelvoetballen of op een springkussen liggen. Maar omdat deze blog twee dagen lang is, kan ik niet alles kwijt. Daarom beperk ik me tot een lief nichtje dat met een vliegtuig speelt, gezelligheid aan tafel en de ondergaande zon.

De avond voelt aan als een familieweekend: mensen ontmoeten elkaar, genieten afzonderlijk en samen van de mooie locatie, een drankje, de buitenlucht, elkaar. Fijn om zo’n ontspannen dag-voor-de-bruiloft te hebben.

Dag één – whiskey en kampvuur

De zon gaat onder, de whiskey komt tevoorschijn. Marco maakt samen met een vriend het vuur aan en al snel zit iedereen om het vuur heen. Op stoelen, bierkratten of een skelter. Een ontspannen start van het trouwweekend. Ik teken ervoor om zo te trouwen!

Ik geniet als fotograaf van het warme licht dat het vuur geeft en maak plaatjes van het lieve bijna-bruidspaar. Dan ga ik naar bed (ik mag ook blijven slapen op de locatie) om mijn rust te nemen voor de dag die nog komt!

Dag twéé – de ochtend van de bruid

Wakker worden! Eerst ontbijten we met z’n allen. En dan begint het grote voorbereiden. Het is gezellig bij de bruid. Zij maakt zich klaar in de suite waar ze met Marco slaapt, maar hij mag er niet bij zijn nu. Alleen haar moeder, tante, vriendinnen en zussen zijn welkom. De prosecco gaat zelfs open! Op een mooie dag met elkaar (en de mannen).

Dag twéé – de ochtend van de bruidegom

Manchetknopen dicht, strik in de veters. Klaar!

Dag twéé – het wááit!

Ja, het waait. Windkracht zeven, als ik me niet vergis. En dat op het platteland, waar in de verste verte geen beschutting is. Daar gaat Inges haar wel van waaien. Haar sluier houden we voor de zekerheid goed vast.

Dag twéé – de ontmoeting

Marco staat te wachten op Inge, die hem komt opzoeken bij een lief bospad. Ze zijn blij om elkaar te zien. Marco heeft voor het eerst in z’n leven een pak aan! En Inge vindt dat heel mooi. En Inge heeft ook voor het eerst in haar leven een trouwjurk aan en dat vind Marco dan weer heel mooi.

Dag twéé – fotoreportage

Mooie plaatjes van Marco en Inge. Het waait zó hard dat we niet ver buiten de bebossing moeten gaan wandelen, want dan waait de sluier van Inge alle kanten op en dat is niet zo handig. Gelukkig is het bospaadje waar we zijn heel lief en groen.

Mijn favoriet is de zwartwit-foto waarop Inge en Marco heel hard moeten lachen. Ik weet niet meer precies waarom dat was. Maar – klik – het staat erop.

Dag twéé – met alle gasten over het gras lopen om groepsfoto’s te gaan maken

Dit vind ik een te vrolijke foto om niet te laten zien – je voelt haast hoe hard het waait en hoe gezellig het is. Ik sla ook wat momenten over – maar anders wordt deze blog te lang!

Dag twéé – gemeentelijke ceremonie

We rijden van de Pollepleats naar een klein dorp in de buurt. Daar aangekomen zie ik dit Friese plaatje. Groen gras, grazende koeien, een kerktoren in de verte, dikke witte wolken. Hier speelt de gemeentelijke ceremonie zich vandaag af. In de kerk van het dorp! Aansluitend zal de kerkdienst zijn.

Een bekende van het bruidspaar leidt de ceremonie. Hij zorgt ervoor dat de gasten meer te weten komen over Marco en Inge – over hoe ze elkaar hebben leren kennen en hoe hun verkeringstijd was. En hij zorgt ervoor dat de gasten én het bruidspaar veel moeten lachen, kijk maar.

Dag twéé – kerkdienst

De kerkdienst luid ik in met een foto van het mooie bruidsboeket van Inge. Het kan namelijk een beetje verwarrend zijn: de kerkdienst is op dezelfde plek als de gemeentelijke ceremonie!

De zus van Inge speelt tijdens de dienst piano en zingt daarbij – het is echt prachtig om te horen.

Moet je hieronder eens naar de ogen van Marco en Inge kijken. Ze stralen echt, ze spatten van m’n scherm! Sowieso vind ik Inge zo’n vrolijke meid – en Marco is volgens mij haar chille wederhelft. Ik word er blij van om dit soort stralende ogen (en de daarbij horende lieve mensen) vast te leggen.

Dag twéé – erehaag

Hoera, hoera, hoera! Marco en Inge zijn getrouwd! Ze lopen samen door een erehaag van al hun familie en vrienden: wat een zegen eigenlijk. Zo bijzonder om dit feest met iedereen te vieren. En samen met de confetti (biologisch afbreekbaar, dus niet vervelend voor de opruimploeg) geeft dat een meer dan vrolijk plaatje.

Kijk ze stralen.

Dag twéé – TOAST!

Jaaaa, alle gasten staan het bruidspaar op te wachten met een drankje in de hand. Hoera voor het pas getrouwde stel!

Dag twéé – TAART!

Mmmmm, dit is niet zomaar trouwtaart. Dit is een sweet table met snoepjes, cakejes, taarten en macarons. Een heel zoet meisje kan haar ogen er niet vanaf houden: zij heeft al op het oog wat ze straks gaat pakken. Ahh.

Dag twéé – feliciteren, chillen en een lief cadeautje

Laat ik met het lieve cadeau beginnen: kijk nou, hieronder. Schattig toch. En dan nog wat foto’s van lieve momenten, sfeer, tafeltennis en felicitaties.

Dag twéé – FRIET!

Mijn lievelingsmoment van de dag: patat! Ik hou daarvan. Ik vind het gewoon heel lekker. En vandaag is er een live patatkraam. Hóe fijn. Na twee dagen hard werken een puntzak friet. De kraam (een busje met aanhanger) moet wel eerst even onder het tentzeil gezet worden, want het begint te spetteren. De bruidegom duwt mee. En dan: patat!

Dag twéé – Stukjes (of lachende mensen) 

Iedereen komt bij elkaar in de grote zaal van de Pollepleats om te kijken naar stukjes van familie en vrienden. Heerlijk moment altijd voor mij – ik leer het bruidspaar nog beter kennen én ik kan plaatjes schieten van vrolijke, hard lachende mensen.

Dag twéé – het einde

De kinderen zijn moe en mijn fotografie-dag zit erop. Leuk detail: toen ik aankwam fotografeerde ik de palet waar polaroidfoto’s aan zouden moeten komen hangen. Er hingen er toen acht aan. Inmiddels hangt het hele bord vól en her en der liggen er nog meer verspreid. Allemaal kleine herinneringen, fijne momenten en lieve mensen. Al die foto’s samen zijn een reportage op zich!

Mijn dag zit er dus op – maar ik heb begrepen dat Marco en Inge en hun gasten het nog laat hebben gemaakt – genoten van kampvuur en elkaar. Ze hebben groot gelijk!

Dag twee – nog één foto dan

Ik vraag of Marco en Inge nog even naar buiten komen voor één laatste foto. De weg is verlicht met honderden peertjes – een schitterend (letterlijk) gezicht. En ik wil het bruidspaar met die lichtjes op de foto zetten.

Lieve Inge en Marco, ik heb genoten van jullie bruiloftsdagen. Wat bijzonder dat ik mocht blijven slapen – en wat hebben jullie lieve mensen om je heen verzameld! Ik voelde me op m’n gemak bij jullie en al jullie vrienden en familie. Ik wens jullie een heel mooi huwelijk toe samen – ál het goede.

10 Comments

 1. Anneke, mams van de bruidegom says

  Lieve Lauri Karine ,
  wat heb je de warme sfeer en de gezelligheid van deze prachtige huwelijksdagen mooi weten te vangen zeg!! wij zijn zeker net zo trots als jij en het bruidspaar met deze reportage en we denken dat er nog heel wat mooie plaatjes komen !

  • Laurie says

   Hoi Anneke, moeder van de bruidegom, wat leuk om een berichtje te krijgen! Dankjewel voor de lieve woorden. Er komen zeker nog mooie plaatjes aan voor jullie! Groetjes, Laurie

 2. Irene van Horssen says

  Wat een prachtige bruids reportage

  • Laurie says

   Dankjewel! Het was een prachtige bruiloft om vast te leggen!

 3. Tineke Zoeteman says

  Wat een prachtige foto’s!
  Inderdaad of we erbij waren…jullie hebben wel erg genoten he?
  En dan 3 dagen…!!!

  • Laurie says

   Dankjewel Tineke!

 4. Dag Inge en Marco,
  Wat een prachtige bruiloft hebben jullie gehad op een mooie locatie. Ook schitterende foto’s.
  Leuk om op deze manier een beetje mee te hebben genoten.

  Veel geluk samen.

  Liefs Cobi Rietveld

 5. Lineke says

  Heel erg mooi! De foto’s ontroeren me echt. Zó mooi! Het waren onvergetelijke dagen ❤

  • Laurie says

   Het wás ook mooi!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *