Alle blogs, Trouwfotografie
comments 5

Mieke en Jaco

Kijk, zie je dat meisje met het fototoestel? Ik heb op deze bruiloft een concurrent-trouwfotograaf. Of een collega. Of eigenlijk heb ik een oud fototoestel meegenomen en die aan Thirza, de dochter van Jaco, gegeven. Zij houdt heel erg van fotograferen en helpt me een handje mee – bekijkt de dag door haar lens. Vandaag trouwen Mieke en Jaco. Welkom op hun dag!

De bruiloft is op een bekende plek voor mij: in de kerk waar mijn ouders vroeger in hun dorp lid van waren en waar nog altijd veel familie komt. De Open Hof in Oud-Beijerland. Mieke heb ik daar ook wel eens gezien – en ik ging een keer met haar broertje Anton op reis naar Bolivia.

Ongeduldig wacht iedereen af. De bruid komt er bijna aan. Jaco staat met Thirza en Boaz vooraan de kerk te wachten.

De kerkdienst is mooi. Hierboven vraagt Boaz denk ik even iets over de gang van zaken.

Mieke en Jaco spreken hun geloftes uit. Zo mooi vind ik dat.

En we zingen een mooi lied:

Liefde, die ons hebt geschapen,
vonk waarmee Gij zelf ons raakt,
alles overwinnend wapen,
laatste woord dat vrede maakt.

Ahh. De collecte wordt opgehaald door neefjes en nichtjes van het bruidspaar. En als trouwbijbel gaan Jaco en Mieke voor een Bijbel in Gewone Taal! Voor de niet-kerkelijke mensen die meelezen: je mag altijd een bijbel kiezen als je gaat trouwen, die krijg je dan cadeau van de kerk. Er zijn honderdmiljoen soorten en dit is een versie waar alles in gewone taal instaat.

De families van zowel Mieke als Jaco zingen samen een lied voor hen. Hoe lief is dat. De kinderen vooraan.

Dit hierboven vind ik zo’n lief plaatje.

En nu gaat het feliciteren beginnen. Lieve glimlachen, hier en daar een traan…

Buiten is het volop zomer. De lavendel staat in bloei en alles is knalgroen.

Jaja, hierboven vang ik een bekend gezicht: de vader van m’n beste vriendin van de middelbare school, Willemijn. Ik kwam natuurlijk vaak bij haar over de vloer, ging met haar gezin op vakantie en eh, had Duitse les van haar vader. Altijd leuk om foto’s te maken op een soort van bekende plek met allerlei bekenden. De zus van Willemijn is overigens ook aanwezig en is de ceremoniemeester vandaag!

Oh trouwens. Tijdens deze borrel komen er wel tien mensen uit de kerk naar mij toe om te vragen of ik een zus van Mieke ben. Nee. Maar blijkbaar lijk ik veel op haar! Ook een mede-fotograaf zei later dat ze – toen ze deze foto’s zag – gelijk dacht dat de bruid mijn zus was.  Ha, wat leuk!

Het is zomer in Holland. De luchten zijn prachtig. Dit fotografeert wel fijn hoor – met al die mooie tinten wit en grijs en blauw in de lucht.

We wachten op de boot naar Tiengemeten. Dat is een natuureiland in Zuid-Holland waar een herberg staat (met een boomgaard en een kampeerterrein) waar je kunt trouwen. Een heel fijne plek.

Hieronder zie je Thirza een foto maken. Ik vind het superleuk dat ze daar zo blij van wordt! Het is zo aanstekelijk om dat prille enthousiasme voor fotografie te zien. Ik had dat op die leeftijd ook en jaren later kan ik er nog steeds helemaal in opgaan. Maar het is altijd goed om die eerste liefde, die sprankelende, rasechte, ongekunstelde geestdrift weer eens in levende lijve bij iemand te zien. En ik vind het ontzettend leuk om te kijken wat ze uiteindelijk allemaal geschoten heeft (489 foto’s).

Klik hier om te zien welke foto ze maakt, trouwens. Haha. Zo loop ik er blijkbaar soms bij op een bruiloft – als ik van alles en nog wat mee moet zeulen. Straks mezelf maar weer even fatsoeneren.

Dan gaan we de boot op! We varen langs mooie oevers.

Giechel de giechel.

Ook de hond gaat mee.

En ik maak wat foto’s van Mieke en Jaco op de punt van het schip. Want romantiek.

Daar ligt de herberg! Op een eiland waar je alleen per boot kunt komen.

Zomer. Klavers. En de herberg is er even alleen voor Mieke en Jaco vandaag.

Naast de herberg is een grasveld waar je mag kamperen. Gasten zetten in hun nette kleding de tenten op.

Nee, nee, nee, mijn kampeerdershart doet pijn van de foto hierboven: nooit die haringen met je voeten erin duwen! Daar worden ze scheef van, let op mijn woorden.

Ondertussen staat de zon al lager. Het terrein van de herberg is versierd met kleurrijke lampen en ballonnen en lampionnen (wit en geel).

Ik deel niet zo vaak groepsfoto’s, maar ik vind deze wel boeiend, vooral die eerste. Dat gekke, wazige effect achter Jaco, Mieke en de kinderen is niet een rookmachine, maar gewoon een barbecue van andere mensen die op het kampeerterrein staan. Ha. En die tweede vind ik vrolijk.

De kinderen krijgen cadeaus en daar zijn ze blij mee!

We lopen een klein rondje voor wat foto’s van Mieke en Jaco samen. Zij kletsen wat met elkaar en ik loop eromheen en maak plaatjes.

Het licht is mooi!

Weidse dijken, het water. Ik word blij van het fotograferen van Mieke en Jaco. Zie je de foto hier ergens boven waar ze samen staan te genieten van de zon? Ze zien er zo dankbaar uit. Voor elkaar. Voor hun trouwdag. Voor hun kinderen en voor alle lieve mensen om hen heen. Ik heb dat ook in ons kennismakingsgesprek voor de bruiloft zo ervaren. Heel mooi, dat straalt dan ook van de foto’s af. Wat er is, dat vang ik.

Haha, ik moet tijdens het selecteren zo lachen om die jongen met feestmuts die ineens met zijn Lamzac over mijn beeldscherm rent.

Hieronder zie je hoe de herberg eruit ziet in een diner-setting. Alle lieve gasten van Jaco en Mieke bij elkaar aan lange tafels.

Nom nom nom!

En wat een lachende gezichten. Heerlijk. Oh en een ijsbeer!

De vader van Mieke houdt een speech en spreekt zijn dochter liefdevol toe.

Lieve Mieke (extra zus) en Jaco, wat een vrolijke dag was dit. Ik was er niet lang bij maar ik heb non-stop foto’s gemaakt en ik ging helemaal vrolijk naar huis. Ik vond het mooi om jullie liefde te zien en ik werd blij van alle rondrennende kinderen, kamperende mensen en de fijne, bekende plekken.

Ik wens jullie samen, met z’n tweeën en natuurlijk ook met z’n vieren, heel veel liefde en geluk toe. Ik wens jullie vrolijkheid toe en een heleboel rust en ontspannenheid – net zoals die er op jullie bruiloft was.

Ga jij ook trouwen en vind je deze foto’s mooi? Ik zou zeggen: pak een kop thee, klik hier om meer trouwdagen te bekijken en bel of mail of app me, dan kletsen we over jouw trouwdag en wat ik voor jullie kan doen. Ik maak graag verhalende foto’s die laten zien hoe het echt is, met een tik romantiek.
>Jurk: Pani Mood, Albasserdam > Pak: Suit Supply > Ringen: Lucardi > Bloemen: Bloemenjungle > Decoratie: Petra van Dongen (collega Mieke) > Haar Mieke: Jannie Giskes (vriendin Mieke) > Make-up: Dermalise, Oud-Beijerland > Ceremoniemeesters: Alexander van Veen (vriend bruidegom) en Annegreet de vrij (vriendin bruid) > Ringenmeisje: Vera > Kerk: Protestantse Gemeente de Open Hof, Oud-Beijerland > Predikant: Gertjan Robbemond > Band: Christiaan van der Ree (piano), Jaap Klootwijk (drum), Wiebe Steenstra (orgel), Nico van Leeuwen (basgitaar) en Arjan van Ooijen (gitaar) > Overtocht Nieuwendijk-Tiengemeten: de Hoeksche Vaart > Feestlocatie: Herberg Tiengemeten > Tweede fotograaf: Thirza van der Ree

5 Comments

 1. Herbert Dijkhuizen says

  Prachtig! Echt heel mooi Laurie!!

  • Laurie says

   ah wat lief herbert! dankjewel!!

  • Laurie says

   wat leuk dat je een reactie plaatst :)

 2. Annemiek says

  Wat een heerlijk vrolijke foto’s! Ik kan de zomer en al dat geluk er bijna door voélen :)

  • Laurie says

   ahh wat lief annemiek!! en ik ben het ermee eens, de vrolijkheid hing in de lucht! en ik hou ook van geel als mooie, vrolijke kleur die door de dag heen ging..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *