Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

Mark en Thianny

Zie je hoe Mark een traan weg dept? Mooi, vind ik. Een traan van geluk nadat hij zojuist zijn bruid heeft begroet. Vanaf vandaag gaat Thianny zijn vrouw zijn.

We zijn in een hotel in Joure, waar gisterenavond de trouwerij eigenlijk al begon. Mark en Thianny dronken, nog in hun gewone kloffie, biertjes. Samen met hun gasten die óók overnachtten in het hotel. De ochtend is nog donker als Mark en Thianny elkaar voor het eerst zien.

Ik ken Mark en Thianny van een andere bruiloft die ik fotografeerde, die van Mark en Sharon. Daar stond ik al even met hen te kletsen. Mark is namelijk ook fotograaf en kletsen met een andere fotograaf is áltijd leuk. En Thianny is gewoon heel gezellig. Ik heb hen toen ook samen op de foto gezet. Dus toen ze me mailden of ik hun bruiloft wilde fotograferen, werd ik daar heel blij van!

Fotografen fotograferen is heel grappig, want ze weten precies waar je mee bezig bent en tegen welke moeilijkheden je aanloopt en hoe je denkt.

Én fotografen weten wat leuke fotolocaties zijn. Zo kwam Mark met deze zolderruimte boven een meubelwinkel. Er is prachtig licht. De witte muren en lichte vloeren zorgen voor heel fijne, pure kleuren. Kijk maar.

Het is niet moeilijk om Thianny en Mark op de foto te zetten. Als die twee naar elkaar kijken, komen daar automatisch lieve ogen en lachen aan te pas. Na de meubelwinkel rijden we door naar een bos met herfstkleuren. En ik weet dat het om het innerlijk draait in het leven, maar als ik zie hoe de herfstkleuren van dit bos passen bij de donkere huid van Thianny en de rode baard van Mark dan doet mijn hart toch wel dansjes.

De daggasten heten Mark en Thianny welkom op hun trouwlocatie: een kas. Zo tof. Overal hangen en staan planten en het is er superlicht.

Ahh. Kijk dat meisje nou lopen. Fier voorop. We lopen met alle daggasten naar de locatie waar Mark en Thianny gaan trouwen: een paar honderd meter verderop.

Jés. ‘Ja’ gezegd. Nu zijn ze écht getrouwd.

Buiten staan alle gasten te wachten met roltoeters. Heerlijk geluid. Het grappige van het hele verhaal vind ik nog dat Thianny een hekel aan dat geluid heeft. Een beetje flauw, maar plagen mag wel op zo’n bruiloft vind ik. Ze lag er wel helemaal van in een scheur!

Hieronder zie je hoe het maken van de groepsfoto’s ging. Ja, er zaten ook keurige, degelijke foto’s bij hoor. Maar die laat ik lekker niet zien.

In de middag chillen we in de kas. De nichtjes van Mark verruilen hun hakken voor dierenpantoffels. De zon gaat onder. De kas beslaat.

Zie je dat meisje hieronder? Als ik naar die foto kijk, kan ik me helemaal voorstellen hoe zij zich gevoeld moet hebben. Het is al laat, het is al donker. ‘En ik ben nog steeds op.’

De kerkdienst is in deze kerk, middenin de winkelstraat van Joure. De nichtjes van Mark strooien bloemblaadjes. Daarna komt Mark binnen met zijn moeder. Dan Thianny met haar vader.

Let op de twee foto’s hieronder eens op de ogen. Zo stralend, toch? Heerlijk om te zien en vast te leggen. Sowieso leer ik Mark en Thianny vandaag zo kennen als hartelijke, stralende mensen. Richting elkaar en richting hun gasten.

Na de kerkdienst gaan we naar de feestlocatie, waar Mark en Thianny de dans openen met een fijne dans op een nummer van Ed Sheeran. Kijk nou hoe mooi het licht op hen valt.

Lieve Thianny en Mark, ik vond het een eer om foto’s te mogen maken op jullie trouwdag. Ik vind het bijzonder om fotograaf voor een fotograaf te mogen zijn. En het was een feestje om twee nachten in Friesland te zijn voor jullie bruiloft! Ik wens jullie een mooi huwelijk toe samen. Dat jullie maar naar elkaar mogen blijven kijken zoals op jullie bruiloft – en dan hoop ik dat jullie steeds net zo automatisch gaan stralen als jullie toen deden.

Jurk: Bruids Ambassade Bussum > Trouwpak: Society Shop Amersfoort > Visagie: Jordy Fernandes van Postma Kappers > Kapsel: Brenda Postma van Postma Kappers > Trouwambtenaar: Yde Wierda van de gemeente Joure >  Taart: Iman Eloise van Eloise Patisserie en Cake Design > Bloemen: Rebelle Bloemstyling in Joure > Trouwringen: Aller Spanninga > Trouwvervoer: Thomas Zwahlen en Ivan Manuela > Trouwlocatie: Gemeentehuis Joure > Fotolocatie: Brocantiek te Linde > Kerk: Doopsgezinde gemeente Joure > Band feest: Andra Hernandes > Band kerk: Koen de Kraker
Ga jij ook trouwen en vind je deze foto’s mooi? Ik zou zeggen: pak een kop thee, klik hier om meer trouwdagen te bekijken en bel of mail of app me, dan kletsen we over jouw trouwdag en wat ik voor jullie kan doen. Ik maak graag verhalende foto’s die laten zien hoe het echt is, met een tik romantiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *