Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

Maarten en Wietske

Oh, wat word ik blij van deze fotolocatie. Gewoon een autoweg. Of gewoon, gewoon, niks gewoon. Ik denk een van de mooiste autowegen van Nederland. Ik vind alle kleuren zo mooi bij elkaar. En in het midden staan Maarten en Wietske: zij gaan trouwen vandaag.

In het ouderlijk huis van Wietske hangt haar trouwjurk voor het raam. Net als ik aan kom lopen, gaat ze ‘m pakken en dat kan ik net op tijd vastleggen. Wat een leuk begin van de trouwreportage. Als ik binnen kom houdt Wietskes broertje een spiegel voor haar omhoog en maakt de bijna-bruid zich op. Haha, uiterst serieuze taak natuurlijk.

Als de trouwjurk aan is, is het wachten op Maarten. Buiten heeft half Wekerom zich verzameld om even te kijken hoe Maarten zijn aanstaande ophaalt.

Voor de foto’s gaan we naar een bloemenveld. Toen ik dat hoorde, hoopte ik zó dat het droog zou blijven. Nog wel meer dan ik normaal altijd al doe. Want bloemenvelden: ik hou daarvan.

Bloemen hebben natuurlijk allerlei kleuren maar toen ik thuis de foto’s bewerkte was ik verbaasd hoe mooi ik ook de zwart-wit-versies vond. Alle kleine bloemetjes op de achtergrond worden mooie zachte witte vlekjes en zo samen met Maarten en Wietske geeft dat een fijn geheel, vind ik. Het geeft een klassiek, sereen beeld.

En dan nu wat kleurenfoto’s. Weer heel anders. Vrolijk, uitbundig. Die klaprozen: zo zo mooi. We lopen wat rond door het veld en door de tuin en zoeken de mooiste plekken op. Plekken voor foto’s van Maarten en Wietske apart en plekken voor foto’s van hen samen.

Wat vind jij mooier, lieve lezer, kleur of zwartwit?

Daarna rijden we door naar een heidegebied. Maar ook de weg bíj het heidegebied vind ik superfijn voor het maken van plaatjes. Ik ben niet verbaasd dat Wietske deze plekken heeft uitgekozen. Ze studeert aan de kunstacademie en heeft, vind ik, een goed oog voor wat mooie plekken zijn.

Even over de hei banjeren om op de foto te gaan in dit weidse landschap. Wat is Nederland toch mooi.

En Maarten en Wietske ook! Ik leer ze kennen als rustig, lief, creatief. Bescheiden. En lief voor elkaar. Wat is het toch bijzonder om zo een heel dag mee te lopen met een bruidspaar. Hen een beetje te leren kennen, hen samen te zien.

We rijden naar het ouderlijk huis van Maarten, waar allerlei gasten klaar staan om met het bruidspaar een broodje te eten en deze bijzondere dag te beginnen.

Het begint droog. We maken een paar groepsfoto’s maar ineens breekt de regen los. Gelukkig is er binnen ook genoeg plek!

Romantisch met z’n tweetjes onder een paraplu lopen Maarten en Wietske aan het einde van de lunch naar de auto om naar oma te rijden die er niet bij kan zijn vandaag. Toch even op bezoek. Halverwege de autorit komen we vast te staan in een héél grote plas met water. Ik kan het niet laten om een foto te maken van dat lieve autootje middenin het water. Maarten denkt: wat duurt dat lang en gebaart even dat ik moet keren. Ja, ja! Ik ben al weg, hihi.

Kijk nou hoe bijzonder dat Maarten en Wietske nog even langs zijn gegaan bij oma. Een foto om te koesteren.

In het gemeentehuis van Nunspeet

Het is nu officieel: Wietske en Maarten zijn getrouwd.

In de kerk vragen ze om een zegen over het huwelijk.

Voor het diner gaan we naar Fruittuin Verbeek.

Iedereen mag iets op dit schilderij schrijven, dat is het gastenboek. En zelfs dit lieve kleintje schrijft mee.

Lief toch.

Tijdens het eten mag iedereen lekker een eigen plekje kiezen en schuift het bruidspaar nu eens daar en dan weer daar aan. Gezellig en informeel!

Hihi, kijk dat liefde hierboven nou.

Wat een fijne plek is dit, de kinderen hebben álle ruimte om te spelen!

In een grote zaal met fruitkisten zijn er stukjes waarin familieleden vertellen over Wietske en Maarten.

En na het diner, vlak voordat de avondgasten komen, loop ik nog even samen met Maarten en Wietske de tuin in. We maken foto’s in de boomgaard en bij deze mooie hortensia’s.

Lieve Wietske en Maarten, dank jullie wel dat ik jullie bruiloft mocht fotograferen.  Fijn om dat vertrouwen te krijgen. Ik vond het een mooie dag: rustig en ontspannen. Ik wens jullie alle goeds toe samen.

Ik ben benieuwd welke kant jij opgaat in je werk en met je kunst, Wietske. Ik zou het leuk vinden om daar nog af en toe een update over te horen, dus voel je vrij die te sturen.

Ga jij ook trouwen en vind je deze foto’s mooi? Ik zou zeggen: pak een kop thee, klik hier om meer trouwdagen te bekijken en bel of mail of app me, dan kletsen we over jouw trouwdag en wat ik voor jullie kan doen. Ik maak graag verhalende foto’s die laten zien hoe het echt is, met een tik romantiek.
Jurk: Prinses Bruidsmode Apeldoorn > Pak: Atelier 9 Nunspeet > Visagie en kapsel: de Haargarage Voorthuizen > Bloemen: de Rozenmarie Nunspeet > Ringen: Juwelier Leusink- van Veen Nunspeet > Locatie: Fruittuin Verbeek Oldebroek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *