Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

Martijn en Moniek

Dit zijn Martijn en Moniek. Zij trouwen vandaag. Weet je wat ik nou mooi vind aan de foto hierboven? Hoe liefdevol de hand van Martijn zijn bruid vast houdt. Klik. Vastgelegd. We staan in het herfstbos, de bladeren verkleuren al een beetje naar geel en hier en daar oranje. Het is volle bak herfst en toch zullen we vandaag buiten in de zon zitten middageten.

Maar eerst gaan we naar het ouderlijk huis van Martijn, als de zon nog maar net op is. Het is huiselijk binnen. De vader en moeder van Martijn zitten en staan de hele tijd lief naar hem te glimlachen. Hun zoon gaat trouwen. Martijns zusje kijkt mee hoe hij zich klaar maakt voor zijn trouwdag. ‘Nee, je moet je parfum niet op je huid wrijven’, waarschuwt ze net iets te laat. Nou ja.

Martijn rijdt naar het ouderlijk huis van Moniek. Daar heeft Moniek zojuist haar jurk aangetrokken. En kijk nou wat een prachtige trouwkaart dit bruidspaar heeft. Met een takje heide erbij.

Dan is het tijd voor Martijn om zijn bruid te zien. Ze komt stralend van de trap af. Let ook op de trotse blikken van haar vader en moeder.

We vertrekken voor de fotoreportage.

We maken foto’s bij park het Loo in Apeldoorn. Foto’s maken van twee verliefde mensen is heerlijk. Het gaat zo vanzelf. Zo is het vandaag. Kijk maar mee.

Zie je dat huisje hierboven? Daar wil je toch wonen? Ik zou ervoor tekenen hoor. En nog iets leuks: de foto’s hierboven zijn ‘met het licht mee’ gefotografeerd en de foto’s hieronder ‘tegen het licht in’. Het is verder op precies dezelfde plek in het bos. Bijzonder, toch? Dat de richting van het licht zoveel verschil kan maken. Het is allebei mooi op een andere manier. Ik hou ervan om steeds beter te zien hoe ik met het licht dat beschikbaar is, kan werken.

We rijden weer terug naar het ouderlijk huis van Moniek. Daar staan dichtbije familieleden hen op te wachten. We drinken samen een kop koffie uit prachtig servies. Fijn om de dag zo eerst rustig met een wat kleinere groep mensen te beginnen.

Dan gaan we door naar de heihut in Kootwijkerbroek. Daar staan alle daggasten te wachten samen met wat bomen die zo mooi herfstkleurig staan te zijn.

De gemeentelijke ceremonie is stiekem al geweest – Martijn en Moniek zijn voor de wet officieel al getrouwd, maar er is vandaag wel een eigen ceremonie waarin de vader van Martijn hen toespreekt en Martijn en Moniek ringen uitwisselen. Ik word altijd oprecht blij van mensen die hun bruiloft op een eigen manier durven in te vullen. Een bruiloft kan echt zoals je het zelf wilt.

Een vriend van Martijn en Moniek zingt een lied voor hen. Ik vind het zo mooi als creatieve mensen zich kwetsbaar durven op te stellen en hun werk (in dit geval) ten gehore durven te brengen. Daar is best wat moed voor nodig. Maar het is zo persoonlijk.

En kijk hieronder nou hoe vier grootouders en Monieks moeder samen van de zon zitten te genieten op een bankje.

Kennen jullie dit spel nog? Van de foto hierboven? Je moet de ijzeren ring over een buizenconstructie halen zonder die buizen te raken. Als je hem raakt, hoor je een bel. Fantastisch! Dat hadden we vroeger bij ons in de kerk tijdens de rommelmarkt, dus overal in mij was jeugdsentiment aanwezig. Martijn en Moniek proberen het samen, maar ik moet jullie teleurstellen: dat ging niet helemaal goed. Wel lol gehad. Uiteraard heb ik het zelf ook geprobeerd.

Hieronder zie je dat er een heleboel gasten bijgekomen zijn: de kinderen uit de klas van juf Moniek. Ze hebben een spel bedacht waarin ze allerlei scenario’s naspelen en dan mag Martijn raden of dat wel of niet echt gebeurd is.

Het diner vindt plaats in dezelfde kas als waar de ‘huwelijksvoltrekking’ was. Ik vind al die hangenden planten zo mooi!

Hierboven: een onderonsje. Hieronder: terwijl de zon onder gaat, stappen Moniek en Martijn in de auto om richting de kerk te rijden.

De zonsondergang is mooi vandaag. Roze wolken, roze licht weerspiegeld in de ramen van de kerk. En onder die mooie hemel lopen Martijn en Moniek onder een erehaag door die de schoolkinderen vasthouden.

Moniek komt met haar vader de kerk binnen lopen. Martijn wacht haar op.

De kinderen uit Monieks klas zingen als verrassing een mooi lied.

Lieve Moniek en Martijn, ik vond het heel fijn om jullie bruiloft vast te leggen. Dank jullie wel dat ik dat mocht doen. Ik vond het een mooie dag die helemaal bij jullie paste. Met een kleine groep familie koffie drinken in de ochtend tot heel veel mensen en kinderen in de kerk. Mooi. Dat jullie huwelijk net zo mooi mag zijn als jullie trouwdag: vol verliefdheid, stil genietend en met lieve mensen om jullie heen. Heel veel liefde en geluk gewenst voor jullie!

Jurk: Susils’ bruidsatelier, Putten > Visagie: Leanne Buijze van Beautysalon Time Out, Putten > Kapsel: Leanne Buijze van Beautysalon Time Out, Putten > Styling: bruidspaar met familie en vrienden > Bloemen: Daniël Slaa > Trouwringen: Luctra Goudsmederij, Kootwijkerbroek > Trouwlocatie: thematuin de Heihut, Kootwijkerbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *