Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

Dirk-Jan en Marleen

Met deze dikke knuffel begint de trouwdag van Dirk-Jan en Marleen. Want zo’n dag begint, vind ik, pas echt als de bruid en de bruidegom bij elkaar zijn. Hier weten ze het nog niet, maar het zal een trouwdag worden met septemberzon, met een verrassingslied gezongen door familie en met autodeuren die ondersteboven openslaan. Oké, dat laatste wisten ze vermoedelijk wel, maar daar was ik vooral erg verbaasd over. Kijk maar mee.

Voordat Dirk-Jan en Marleen elkaar ontmoeten, fotografeer ik de voorbereidingen van Marleen. Haar moeder en zus helpen haar bij het aantrekken van haar trouwjurk. Een echte najaarsjurk, met lange kanten mouwen. Prachtig.

En daar staat Dirk-Jan (zie hieronder) te wachten op zijn bijna-vrouw.

Over deze auto had ik het dus. Heb je zoiets ooit gezien? Ik niet! Het lijkt wel een vliegtuig! En hij gaat ook ongeveer net zo snel als een vliegtuig, liet Dirk-Jan zien (en horen) toen hij wegreed. Ik erachteraan in m’n Twingo. Op naar de fotolocatie.

We maken foto’s in Rotterdam. Zowel buiten met heel veel wolken als binnen, waar de koffie warm is. Ik vind de foto’s van Dirk-Jan en Marleen in het café zo fijn. Een café is zo’n normale plek en als je daar dan een bruidspaar ziet zitten maakt dat het normale ineens bijzonder.

Daarna rijden we door naar een park in Bergschenhoek. Twee soorten foto’s in één reportage dus, stedelijk en groen. Overigens, een weetje: ik maakte al eens eerder foto’s van Dirk-Jan en Marleen, kijk maar. In die tijd waren ze plannen aan het maken voor hun bruiloft. En een poos na deze reportage vroegen ze mij om hun trouwfotograaf te zijn.

Wat ik leuk vind, is dat Dirk-Jan en Marleen geen spectaculair huwelijksaanzoekverhaal hebben. Ze wisten allebei gewoon dat ze met elkaar wilden leven – en dat op zich is al bijzonder genoeg. Dat vind ik mooi. Het past ook bij hoe ik ze heb leren kennen: twee nuchtere, rustige, liefhebbende mensen.

Afijn, hieronder gaan we weer terug naar de trouwdag. Ik heb twee foto’s van het boeket in de blog gezet, want ik vind ‘m zo mooi. Zo vol kleur, vol bijzondere bloemen maar ook vol grassen en bladeren. Hij past bij het najaar.

Fast forward naar de trouwlocatie (de Retraiterie in Bleiswijk), waar de lampionnen in de bomen hangen en Dirk-Jan en Marleen over het water komen aanvaren. De ceremonie begint gelijk daarna. Kijk nou hoe alle gasten aan het genieten zijn. Ze stralen van de foto af! Net als het bruidspaar zelf overigens.

Het neefje van Dirk-Jan en Marleen brengt de ringen. Goed vasthouden hè. Ja, zo. Dankjewel. Ahhh.

Dan volgt er een verrassing! De lieve mensen hierboven zingen een lied voor Dirk-Jan en Marleen:

At the end of your roads a new road begins – and together you’ll face the journey of life

Ik vind het mooi hoe zoiets heel erg gratis’ als een lied zo’n waardevol cadeau is. Zeker als het een mooie tekst heeft. Zeker als het gezongen wordt door mensen van wie je houdt.

Zie je dat hierboven? Je moet het weten, maar er zweven verschillende kurken in de lucht. Ik tel er minstens drie. Dirk-Jan en Marleen hadden bij hun verloving flessen champagne aan hun gasten gegeven, die ze zouden openen op hun trouwdag. Allemaal tegelijk. Superfeestelijk.

O! En er is ook een koffietuktuk waar iedereen koffie en thee kan halen. Met hartjes op de cappuccino.

Kijk, een paar foto’s hierboven zie je dat Dirk-Jan ook zo blij is met de najaarszon! Was ik ook, want die gaf fijn licht en zorgde ervoor dat de oorbel van Marleen hierboven twinkelde van licht. Na de knuffels en felicitaties gaan we door naar de kerk. Daar staat iedereen klaar met linten om het bruidspaar te onthalen.


In de kerk mag ik niet zoveel foto’s maken. De regels daarover zijn per kerk en bruidspaar verschillend – en ik vind het allemaal goed. Ik zorg vandaag dat ik rustig op één plek blijf en niet door de kerk beweeg. Het gaat er uiteindelijk kom dat Dirk-Jan en Marleen elkaar trouw willen beloven voor God en zijn gemeente, de lieve mensen die om hen heen staan. Ik vind het bijzonder om dat mee te mogen maken en voor hen een herinnering in beeld te mogen maken.

Ook in de kerk zingen familieleden het bruidspaar toe. En na de kerkdienst gaan we terug naar de Retraiterie in Bleiswijk. Waar eerst de voet van Marleen en daarna de rest uit het vliegtuig komt.

Tijdens stukjes spreken familie en vrienden het bruidspaar toe. Hierboven komt de vriendengroep van Dirk-Jan op hen afgestormd om een selfie te maken. Goede gewoonte van hen. En hoe leuk om een bruiloftselfie te hebben!

We eten aan het water. Kijk nou hoe mooi alles eruit ziet. Tijdens het eten spreekt onder andere opa zijn wensen naar het bruidspaar uit. Dat maakt dit diner een diner met inhoud. Mooi om te zien. Het is wel wat koud, vandaar de fleecekleedjes.

Hieronder zie je de koffietuktuk nog eens goed. Leuk toch? En er staan frambozen en kaneelstokjes en munt voor in je thee. Ik maak er dankbaar gebruik van om een beetje op te warmen, net zoals het bruidspaar zelf – zo na het diner.

Ha, als fotograaf loop ik natuurlijk geregeld een rondje tussen de gasten door, om te kijken of er mooie momenten plaatsvinden om op de foto te zetten. En zo kan het gebeuren dat ik meer dan eens langs loop en ook meer dan één – of twee, of drie – foto’s maak van iemand. Iets wat me niet altijd in dank wordt afgenomen. Hé, jij daar, wijst het meisje hieronder. Sta ik er alweer op! Haha. Sorry, not sorry!

De avond valt en de locatie wordt nog sfeervoller dan hij al was, met al die lantaarns en lampjes overal. Ik hou ervan.

Lieve Marleen en Dirk-Jan, ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen dat ik jullie trouwfoto’s mocht maken. Dat vind ik bijzonder. En ik vond het fijn om erbij te zijn. Ik hoop jullie met deze foto’s een blijvende herinnering aan jullie trouwdag te hebben gegeven – evenals aan de relaties die jullie hebben met de lieve mensen die om jullie heen staan. Ik wens jullie een huwelijk toe vol toewijding, aandacht en liefde voor elkaar.

> Jurk: Elizabeth Passion > Trouwschoenen bruid: Brooke Gold > Trouwpak: Custom Made to measure by Suitsupply > Trouwschoenen bruidegom: Magnanni > Visagie: Anke Slegtenhorst > Kapsel: MIJN Hairstyling > Trouwambtenaar: Harry van der Heiden > Taart: Mariëlle’s Bakery > Bloemen: Floralicious Hoogvliet > Trouwringen: Steinberg > Trouwlocatie: Retraiterie Bleiswijk > Café waar we foto’s maakten: Koozie Rotterdam > Kerk: Hervormde Gemeente Bleiswijk > Pianist: Dennis de Bruijn Music > Violist en vocalist: Jaap Rovers > Catering: Maesstede Catering > Koffie-tuktuk: Kaldi Bergen op Zoom 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *