Alle blogs, Trouwfotografie
comments 6

Janko en Christel

Welkom op de bruiloft van Janko en Christel. Een dag waarop de bruid een korte jurk draagt, er een nieuwe trouwtraditie wordt gemaakt – namelijk het breken van chocola – en ik véél foto’s maak van een schaterlachend bruidspaar (ik kon achteraf amper kiezen welke foto’s ik wel en niet zou leveren want lachende mensen zijn zo mooi). De bruiloft vindt plaats in de tuin van Christels ouders – heel de dag. Er hangen slingers en er zijn bloemen. Het barst van kleur.

Christel en ik werkten negen jaar geleden als studenten samen aan een project. In de tussentijd onthield ze dat ik foto’s maak. Hoe verrast was ik om na zoveel jaren een mail te krijgen of ik bij haar bruiloft wilde zijn om foto’s te maken! Jaa, dat wilde ik. Ben ik even blij dat ik kon. Wat een prachtdag. Kijk maar mee.

Christel draagt bloemen in haar haar. Ze bereidt zich voor op haar trouwdag met haar moeder en zus en bevriende kapster. Janko staat buiten te wachten. Dat is wel zo’n beetje hoe de ochtend eruit ziet.

Dit plaatje hierboven is wel mijn lievelingsfoto van de hele dag, denk ik. Dus houd maar op met kijken, ha, het beste is al geweest. Nee, maar ik vind ‘m typerend voor de bruiloft. Zoals deze foto is, is de bruiloft ook: los, vrolijk, kleurrijk, een tikje rommelig, écht – en dat alles met een dikke glimlach.

We maken foto’s op een kamilleveld! Kijk nou wat een droom van een plek.

Hier ontvangen Janko en Christel alle gasten. De een na de ander komt de tuin in, knuffelt het bruidspaar en zet z’n tent op.

De ceremonie vindt plaats in een grote witte tent in de tuin. Janko en Christel lezen elkaar geloften voor.

Na dit twijfelachtige gezicht van Janko als reactie op de huwelijksvoltrekking: feest! Confetti! Taart! Champagne!

Lieve woorden van familie en vrienden: ik kan er niet over uit hoe leuk ik dat vind (ik zeg het bijna in iedere blog). Ik word er zo blij van om verhalen te horen en liefdesbetuigingen en nou ja, ik ben dan ook een liefhebster van (lieve) woorden. En bruidsparen gaan ervan lachen. En lachende mensen zijn zo leuk om te zien. Kijk maar mee.

We maken groepsfoto’s en de mooiste groepsfoto’s zijn die net vóór of net ná de ‘echte’ foto (als je het mij vraagt). En dan gaan we eten! Iedereen zit overal en nergens aan tafels die verspreid staan over de hele tuin.

Nou – hier dan een nieuwe trouwtraditie: het breken van chocola. Hoe? Gewoon bam, met je vuist. En dan opeten. Mmm. Van mij mag dit vaker voorkomen. Dat vond de rest van de gasten ook, trouwens. Iedereen dromt rond die chocoladetafel.

Terwijl de zon ondergaat piepen Janko, Christel en ik er tussenuit. We maken foto’s in het laatste zonlicht, dat geel tussen de bomen doorschijnt. Heerlijk – even zoef, uit de maalstroom van de bruiloft. En dan weer terug.

Dit zijn Janko en Christel, poserend voor hun eigen feest. Dit is toch niet te doen sfeervol? In het donker, met al die lampjes en vlaggen en kleuren. En niks geen stylist hè, allemaal zelf gedaan door Christel. Dat vind ik echt een kunst – om zo’n fijne sfeer te maken. Kijk maar mee.

En dan begint het feest. Dans, dans, dans.

Lieve Christel en Janko, dank jullie wel voor het vertrouwen dat jullie in mij hadden om jullie dag te fotograferen. Werken met zulk vertrouwen is zo fijn! Ik vond het zo’n mooie dag: jullie waren ontspannen en helemaal liefdevol aanwezig, jullie gasten waren extreem lief (voor jullie en ook voor mij), de sfeer was zo fijn en feestelijk, de fotolocatie prachtig. Ik heb ervan genoten en ging duizend blij naar huis. Ik wens jullie samen een heel mooi leven toe.

> Jurk: Pronovias > Trouwschoenen bruid: Chie Mihara > Trouwpak: Léon Klaver – Kleermakers > Trouwschoenen bruidegom: Crockett and Jones > Visagie: Christel > Kapsel: Frieke Kraakman > Trouwambtenaar: Ans van Aerts, Gemeente Breda > Styling: Christel en Janko > Taart: Barbara Bouwman > Bloemen: Helen Meijer en Christel en Janko dankzij Bloemenboerderij Pluktuin B&B De Langendam > Trouwringen: Rob van Gerner Juweliers > Dans: Dansschool Dance Fit Leiden > Trouwlocatie: eigen tuin

 

6 Comments

 1. Martha Stelling. says

  Dat was vast een heeeeel leuk feest!
  Grappig dat chocolade breken, zou hier in de Zaanstreek ook traditie moeten worden, met al die cacao industrie….
  Vlot een korte trouwjurk, had ik ook, Han wou absoluut niet dat ik in het lang ging, zoals de meeste toen wel.
  Was nog ff een dingetje, later blij, beweegt veel fijner!
  Wat geweldig gefotografeerd , de lol spat eraf!
  Leuk dat je het hebt gedeeld Souwie.

  • Laurie says

   Dankjewel Martha! Het was inderdaad echt een heel fijn feest. En ja: chocolade breken zou op iedere bruiloft een traditie moeten worden want ik hou van chocolade! Wat leuk dat jij ook een korte trouwjurk had, dat vind ik supertof!

 2. Viktor Groothoff says

  Wat een heerlijke reportage, wat een prachtige foto’s!

  • Laurie says

   Dankjewel Victor!!

 3. Hanny says

  Wat een mooie en liefdevolle reportage. Het was een bijzondere dag.
  En helemaal mee eens er is veel gelachen.

  • Laurie says

   Dankuwel! Ja, zeker, een bijzondere dag vol lachende mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *