Alle blogs, Trouwfotografie
comments 2

Ruud en Puck

Puck en Ruud trouwen vandaag. Al toen ik hen voor het eerst ontmoette, dacht ik: wat een lieve, positieve mensen. Mijn huis was vol van vrolijkheid toen Puck en Ruud kennis kwamen maken. En vandaag is het niet anders. Ze stralen de hele dag – kijken elkaar verliefd aan – durven de kwetsbare stap te nemen om van elkaar te houden en om van het leven te genieten. Kijk maar mee.


Hieronder zie je Ruud, de bruidegom. Als ik bij hem thuis aankom, laat hij me het boeket zien dat hij aan Puck gaat geven. Het is een bijzonder boeket, want tussen de roze en witte bloemen zit een ring. Een ring die Puck heeft gekregen van haar vader. Haar vader leeft helaas niet meer. Maar deze ring, met ‘ik hou van jou’ aan de binnenkant – geschreven door haar vader zelf – heeft een bijzondere plek vandaag.

Nadat ik foto’s heb gemaakt bij Ruud thuis, rijd ik door naar Puck. Nou ja, ik, ik ben niet alleen vandaag! Inge Kooiman is de tweede fotograaf: zo gezellig! Samen leggen we deze dag vast.

Puck is in het huis waar zij woont met Ruud. Alles mooi versierd en de jurk hangt klaar om aangetrokken te worden!

Puck bereidt zich voor op de bruiloft samen met haar moeder. Haar moeder maakt de knoopjes van haar jurk vast en is zó zichtbaar blij om te zien dat haar dochter gaat trouwen.

Moet je het ‘schilderij’ hieronder trouwens zien. Een prachtige ode, geschreven door Ruud voor Puck. Zo lief.

Aah, een dikke knuffel van mama aan Puck. Het nadeel als je met een videograaf en twee fotografen bent is dat je elkaar soms op de foto zet, ha. Gelukkig heeft Inge een prachtige close-up gemaakt van dit lieve moment.

En dan komt Ruud aan. Hij wacht in de tuin op Puck, met zijn rug naar haar toe – voor het verrassingseffect. De rest van de gasten kan Puck al wel zien aankomen. En dan draait Ruud zich om. Maar echt: wat een oprecht verliefd en vrolijk en energiek moment is dit! Ik sta te stralen achter mijn fototoestel – en later tijdens het editen van de foto’s – want hoeveel liefde schittert er van deze twee af? Kijk maar.

Zo… Het lijkt nu misschien alsof dit moment heel snel voorbij ging, maar het waren denk ik wel tien minuten van ooh en aah en elkaar nog eens aankijken en een kus hier – en een verliefde blik van mama daar – en een smachtende blik van een vriendin daar. Nou ja, je snapt het.

Kijk nou wat er bij Puck en Ruud op de koelkast hangt! Een mooie lijst met dingen om te doen – waar ik alleen maar achter kan staan. Inspirerend!


En dan nu: foto’s maken. Met deze rode eend rijden we naar een bos- en heidegebied. En daar maken we romantische plaatjes.

Oe, achter deze foto hierboven zit een mooi verhaal (dat dacht je waarschijnlijk al). Op de foto linksboven staan de vader en moeder van Puck op hun trouwdag. Dit vond Puck zo’n leuke foto – zo los en vrolijk, dat ze hem graag na wilde maken. Zo gezegd, zo gedaan. Wat lijkt ze op haar moeder!

De trouwlocatie is een grasveld onder een grote boom. Kijk nou hoe mooi. Langzaam vinden de gasten hun plek op de houten stoelen. Eerst komt Ruud naar voren met zijn moeder en daarna Puck met haar broer en moeder.


Dit is een hilarisch moment. De ouders van Ruud zeggen iets tijdens de ceremonie. Je verwacht dan een plechtig woordje natuurlijk. Nou, niets is minder waar. Al gauw zet de broer van Ruud zijn akkoorden in en beginnen ze te ráppen. Ja, echt. Rappen. De gasten gaan stuk (en ik ook). En hoe grappig het ook is, het zijn tegelijkertijd ontzettend lieve woorden en dat maakt het mooi.   Uren die vliegen, de jaren die liegen, ze zeggen doe rustig aan: er is tijd genoeg. Zien jullie niet dat ik jullie zo lief heb. Oh, ik mis jullie nu al, terwijl jullie nog bij me zijn.

En dan de geloftes. Puck en Ruud spreken persoonlijke woorden naar elkaar waarin ze elkaar alle liefs beloven en hun liefde voor elkaar in woorden vatten.

Tijd om te ontspannen en elkaar te ontmoeten en drankjes te drinken. O ja, en taart!

De foto hierboven vind ik zo lief. Kijk nou hoe verliefd deze twee zijn. Niet te doen toch?


We beginnen met eten. En dan komen er ineens kaartjes op tafel. Voor iedere gast een eigen kaartje! Zoals je hierboven ziet, met naam en al. En op de achterkant blijken lieve woorden te staan van het bruidspaar! Iedereen natuurlijk gelijk lezen. Nee nee, dit is voor mij geschreven, zegt de jongen hieronder. Niet voor jou! Hihi.

Nou ik zeg het nog één keer: moet je zien wat een verliefd stel dit is. Zo vrolijk en zo lief voor elkaar! Heerlijk om te zien en om vast te leggen, echt waar.

Oe en zie je de leuke mensen hierboven? Hun bruiloft ga ik ook fotograferen! In september! Zo leuk om ze vandaag ook te zien!

FEEST! Stralend en – alweer – verliefd, komen Puck en Ruud hun feest binnengeschitterd. Er zijn stukjes en we lachen een boel.

Puck en Ruud openen de dans. Samen met Inge, de tweede fotograaf, maak ik foto’s met een bepaalde flitstechniek en we zijn helemaal in ons fotonerd-element. En het resultaat mag er zijn: mooi belichte foto’s van een verliefd bruidspaar.

Dan barst het feest los! Dansende, vrolijke mensen óveral.

Lieve Puck en Ruud, wat was het één groot,  vrolijk feest bij jullie. Ik word echt heel enthousiast van hoe dankbaar jullie voor elkaar en voor het leven zijn. Het is heerlijk om te zien hoe lief jullie voor elkaar zijn. En hoe jullie de kwetsbare stap durven te nemen om van elkaar te houden en om te genieten. Ook vertrouwden jullie mij helemaal als fotograaf en dat voel ik – dat maakt het werken voor mij heel fijn!  Ik wens jullie een heel mooi huwelijk toe met evenveel positiviteit en vrolijkheid als op jullie trouwdag, nog honderden mountainbikeritten en veel verliefdheid.

> Jurk: Mariage Geldrop > Trouwschoenen bruid: Pier One – Zalando > Visagie: bruid > Kapsel: Maudy’s haarstijl > Styling: bruid > Taart: Smaakvol Glutenvrij > Bloemen: De Hennekooi > Trouwringen:  Wim Meeussen > Trouwlocatie: De Gouden Leeuw in Vessem > DJ: Luuk Ansems > Videograaf: Vidur Media > Tweede fotograaf: Inge Kooiman

2 Comments

  1. Puck says

    Wat een prachtige en lieve blog Laurie! We zijn zo blij met de foto’s, je had het niet beter vast kunnen leggen! Je bent de beste! Liefs, Puck

    • Laurie says

      Aaahhh lieverds. Heel graag gedaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *