Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

Bram en Miranda

Zij heeft rood haar, hij een groen pak. Wauw, wat staat dat mooi bij elkaar. Daarom alleen al vind ik ieder plaatje van deze bruiloft fijn! Plus dat het een heel mooie dag is – vol inside jokes, schaterlachen, gekleurde bloemen en lieve mensen. Vandaag trouwen Bram en Miranda in Oud-Beijerland, kijk maar mee.

Ver hoefde ik niet te rijden voor deze bruiloft. De Hoeksche Waard is mijn thuis en ook het thuis van dit stel én van deze bruiloft. Hieronder zie je de familie van het bruidspaar die staan te wachten tot Bram aan komt rijden in zijn veel te oude, maar in prachtige staat zijnde trouwauto (op een foto van de trouwauto moet je nog een poosje wachten, maar hij komt, hij komt).

Na deze lieve eerste ontmoeting van de dag, gaan we foto’s maken op een landgoed. Zo mooi daar… Vol groen, water en een lief prieeltje.

Nou, daar is-ie dan, de trouwauto! Inclusief staande (!) bruid en bestuurd door de bruidegom zelf. Wat een entree! Dit is in Oud-Beijerland, bij het Oude Raadhuis waar de ceremonie plaats gaat vinden. In deze plaats – waar ik lange tijd heb gewoond – is het gewoon dat heel het dorp uitloopt bij een bruiloft en er, naast de gasten van het bruidspaar, ook duizend-en-één onbekenden meekijken. Vind ik altijd wel leuk.

Kijk nou toch (hierboven), al die lieve gasten staan en zitten te stralen op het moment van het ja-woord. Klik. Ik hou van lieve blikken in lieve ogen en daarom vind ik de foto hieronder zo mooi. Bram en Miranda kennen elkaar van een feestvakantie in Spanje en toen hadden ze – ik heb het gevraagd – nooit verwacht dat ze hier op een dag samen zouden staan. Mooi toch hoe dat zo kan gaan. Ik zie liefde in hun ogen!

We rijden van het Oude Raadhuis door naar de Oude Tol, ook in Oud-Beijerland. Daar wordt er geknuffeld, gehigh-fived en taart gegeten.

Zo! Nu doe ik iets wat ik niet zo vaak doe: groepsfoto’s laten zien. Vaak vind ik ze wat saai, ha, en vooral heel leuk voor het bruidspaar zelf. Maar ondanks dat het gras hier vandaag wat dor is, vind ik het licht op deze foto’s zo fijn! En, belangrijker: je ziet dat de sfeer tussen de gasten onderling heerlijk ontspannen is – kijk iedereen nou oprecht lachen! Komt ook wel door iets wat een van de kleine jongetjes riep wat ik hier niet zal herhalen. Altijd handig, wat hulp tijdens mijn werk.

Dan is het tijd voor stukjes. Van ouders en van vrienden. Kijk hoe een lieve knuffel Miranda haar vader geeft na zijn speech. En Bram hieronder doet alsof het hem allemaal koud laat.

En hier vertelt een vriend een hilarisch verhaal (kijk naar zijn ogen voor een inschatting van hoe hilarisch) wat ik ook niet ga herhalen (omdat ik niet weet of dat mag) maar waar een lachsalvo op volgde, zó hard als ik nog nooit had meegemaakt. En ik maak wat hilarische verhalen mee, verteld door vrienden op bruiloften. Jullie moeten het maar doen met de veel te vrolijke gezichten die het resultaat van dit verhaal zijn. Daar word je toch blij van.

Tijdens het diner gaat de zon onder en daarna komt de een na de andere avondgast het feest binnen. Gewoon op dezelfde locatie. Hoe fijn!

Niemand weet het, zelfs de ceremoniemeesters niet, maar Bram en Miranda geven een dijk van een openingsdans weg. Hatsa. En ze doen het goed!

En dan begint het feest. Ik probeer een poging te doen tot dansen en fotograferen tegelijk (mijn lichaam wil altijd dansen als ik muziek hoor alleen is bewegen niet handig als je probeert een fototoestel stil te houden) en dan zit mijn dag er alweer op!

Lieve Miranda en Bram, dank jullie wel dat jullie me gevraagd hebben om jullie bruiloft te fotograferen. Dat is toch altijd weer heel bijzonder – en ik vind het ook zo leuk omdat jij, Miranda, me al een tijdje volgde online. Ik hoop dat de foto’s zijn geworden zoals je altijd hoopte en dat jullie nog een heel leven van die trouwfoto’s mogen genieten. Ik wens jullie alle goeds en liefs toe voor jullie huwelijk. Dat het net zo vol schaterlach, kleur en vrolijkheid mag zitten als jullie trouwdag. Geniet van het nagenieten!

> Jurk: Martina Liana > Trouwschoenen: Fiarucci > Trouwpak: Misura Sartoria > Visagie: Vivienne Melchers > Kapsel: Vivienne Melchers > Taart: SweetCakez > Bloemen: Linda Meijer > Trouwringen: Ed Nobel > Trouwvervoer: 123 trouwauto (Excalibur) > Trouwlocatie: het Oude Raadhuis, Oud-Beijerland > DJ: Vincent Del Four

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *