Foto’s op Schiermonnikoog voor tijdschrift Toeractief

Alle blogs, Persoonlijke blogs, Portretfotografie

Schiermonnikoog fotografie Toeractief (6 van 10)
Als fotograaf en journalist kom ik op parels van plekken. Zeker als ik schrijf voor Toeractief, een tijdschrift over fietsen en wandelen in Nederland. Iedere twee maanden interview ik daarvoor iemand over een plek die hij of zij héél bijzonder vindt. Laatst was ik niet op het vasteland, maar op Schiermonnikoog, samen met Marja. 

Zij is natuurfotografe en je zou kunnen denken dat ze daarmee een collega van mij is. Niets is minder waar. Onze fototassen bevatten heel ander materiaal: zij heeft objectieven om minuscule diertjes op de foto te zetten, ik portretlenzen voor de mens! Toch vond ik het leuk om me een beetje in haar te verplaatsen. Tijdens onze trip maakte ik ook eens natuurfoto’s en ik was vooral gefascineerd door druppels aan de bladeren. Kijk op de website van Marja voor het écht goede macro-werk.

Om half tien namen we de boot en om half vijf voeren we weer terug. In de tussentijd fietsten we over de duinen met een huurfiets en bewonderden we Schiermonnikoog in de herfst. Vanaf vandaag tot begin mei ligt Toeractief met het interview met Marja in de winkel.

Schiermonnikoog fotografie Toeractief (1 van 10) 3
Schiermonnikoog fotografie Toeractief (2 van 10)
Schiermonnikoog fotografie Toeractief (5 van 10)
Schiermonnikoog fotografie Toeractief (9 van 10)Toeractief-2

Comments 2

  1. Nynke says on

    De foto van het druppeltje met de ‘omgekeerde’ takjes er in is echt prachtig!

    • Laurie says on

      Dankjewel! Ik vind het leuk om zulke details vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *