Alle blogs, Trouwfotografie
comments 4

Kim en Rogier

Kim doet een stap uit de deuropening en geeft haar bijna-man een knuffel. De zon schijnt door de bomen voor het huis op haar gezicht. Ik bevries het moment door een foto te maken. Klik. Mijn werkdag is begonnen. En voor Kim en Rogier is dat hun trouwdag. Een dag van go with the flow en een dag vol aandacht voor hun lieve familie en vrienden.

Bij het ouderlijk huis van Kim haalt Rogier zijn bruid op met een mooie rode Volvo. Ze zijn zo blij om elkaar te zien! En dan rijden ze naar Strijensas – ik erachteraan – om foto’s te maken. Tussen de koeien door.

Kim en Rogier ken ik van schooltoneel op de middelbare school. Ik herinner me dat Kim toen altijd vrolijk lachte – en dat deed ze vandaag nog steeds. Net als Rogier. Ik vind dit stel een vrolijk stel.

Dan lunchen we in dit zaaltje met dit lieve jongetje dat er veel te stoer uit ziet.

De huwelijksdienst van Kim en Rogier is bijzonder: éérst trouwen ze voor de wet en meteen daarna volgt de inzegening – allebei in deze kerk in Mijnsheerenland. Eén dienst dus, met twee ceremonies. Let vooral op Kim en Rogiers stralende gezichten.

Eén van onze schooltoneeldocenten was Hans van Veen. Na de lessen toneel zijn Kim en Rogier – en nog wat andere mensen – op bezoek blijven gaan bij Hans. En daar, thuis bij Hans, is de vonk tussen Kim en Rogier uiteindelijk overgesprongen. Daarom voltrok Hans het huwelijk als ambtenaar van de burgerlijke stand (zie de linkerfoto hierboven).

(Vind je de jongen hierboven wel erg op de bruidegom lijken? Nou, dat klopt, dat is z’n tweelingbroer)

Hoe die vonk tussen Kim en Rogier dan oversprong? Nou, dat gebeurde op een bankje. Een bankje bij Hans thuis. Dat bankje heeft Hans meegenomen naar de trouwerij, omgedoopt tot ‘het bankje van het begin’ en als geschenk aan Kim en Rogier meegegeven.

Na het burgerlijk huwelijk volgt de kerkelijke inzegening.

En dan komen we aan bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen. Als je er aankomt, rijd je door een woonwijk maar zodra je op het terrein bent, is daar een rustige, groene plek met water en veel bomen. Het voelt als een ontdekking, dit hotel en café.

Daar komen ze aan, het bruidspaar. Ze lopen hun eigen ontspannen, go-with-the-flow-feestje in. Iedereen zit overal te genieten van een drankje en later van heerlijk eten. Her en der staan etenskramen met bijvoorbeeld hamburgers of salades. De zon schijnt. De cakejes staan met tientallen opgestapeld mooi te zijn.

Lieve Kim en Rogier, ik vond het heel fijn om jullie bruiloft vast te mogen leggen. Dank jullie wel dat jullie mij daarvoor benaderd hebben! Ik hoop dat jullie met deze plaatjes na mogen genieten van jullie mooie dag. Ik wens jullie héél, héél veel liefde toe en een mooi, go-with-the-flow en vrolijk huwelijk – net zo mooi, go-with-the-flow en vrolijk als jullie trouwdag.

Voor mij aan het einde van de dag (voor het bruidspaar en hun gasten ging de dag nog even door) speecht Reinier – de tweelingbroer van Rogier – een lieve speech. Woorden van liefde. En dat zie je aan de ogen van iedereen terug.

> Jurk: Weddings Rotterdam > Trouwpak: Roka Rotterdam > Visagie en kapsel: Carola van Salon Trilogie > Trouwambtenaar: Hans van Veen > Styling: Kim, haar moeder en zus > Taart: Alice in cakeland > Bloemen: Tante van Kim > Trouwringen: Steijnberg Rotterdam > Trouwvervoer: De rode Volvo (ze heet Opoe) is van Rogier zelf > Trouwlocatie en kerk: Laurentiuskerk in Mijnsheerenland > Dinerlocatie: De Vreemde Vogel in Vlaardingen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 Comments

 1. Adrie Kegel says

  Lieve Laurie
  Wat een prachtige weergave van deze fantastische dag.
  We komen niet uitgekeken op jouw foto’s. Ontroerend, blij, liefdevol,
  precies zoals de dag zelf ook was.
  Dank je wel.

  • Laurie says

   Hoi Adrie, wat een ontzettend lieve woorden. Ik heb de dag geprobeerd precies vast te leggen zoals hij was! En dat heb ik heel graag gedaan! Liefs, Laurie

 2. Nynke Teertstra says

  Wat een fijn verhaal weer met sprekende foto’s!

  • Laurie says

   Wat leuk om te horen, Nynke! Dankjewel. Gaan jullie je bruiloft nog een keer opnieuw doen?Dan ben ik erbij :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *