Buiten geweest: Veluwezoom

Alle blogs, Persoonlijke blogs, Portretfotografie

01 van 01 - scans - 036

Wie buiten wil zijn, moet naar buiten gaan. Ik ben gezegend met een vriend die me daarvoor schoppen onder de kont geeft. Ik kan dat tegenwoordig ook zelf een beetje en zo kwam het dat ik vriendin Esther optrommelde om een stuk te gaan wandelen. We kozen voor de Veluwezoom met dit magische uitzicht (zie foto hierboven), onder andere. 

Ik had mijn oude camera (Mamiya) mee en het was al lang geleden dat ik daar foto’s mee maakte. Het is een fototoestel met een fotorolletje en daarom is hij voor mij niet geschikt om een hele dag op een bruiloft mee te fotograferen, maar voor zo in het bos met een vriendin durf ik het wel. Hij maakt zulke mooie foto’s. Ik heb er niet zoveel gemaakt, omdat Esther en ik voornamelijk zinnen met elkaar hebben uitgewisseld. Heel veel gepraat. Dat is nou juist zo fijn aan wandelen.

01 van 05 - scans -_ 05 van 05 - scans - 03904 van 05 - scans -_

 

Praktische informatie
Het adres waar wij parkeerden was Heuvenseweg 5a in Rheden. Daar is een informatiecentrum en er staan plattegronden met voorgestelde wandelroutes. Die wandelroutes kun je doen door gekleurde bordjes te volgen (heel simpel). Wij knoopten twee routes aan elkaar en waren ongeveer vijftien kilometer op de been – door de heide, over heuvels en door bos. 

Comments 2

  1. Nynke | arrowmanspaper says on

    Mooi! Klaas en ik hebben daar ook een keer gewandeld, maar dat wist je natuurlijk ;) Wij deden toen een NS route, de mooiste van Nederland (zeggen ze). We liepen toen van treinstation naar treinstation, prachtig was dat :)

    • Laurie says on

      Ja, dat wist ik! Daarom had ik ook gekozen voor de Veluwezoom en de Posbank, omdat ik dat toch echt een keer wilde zien. Het was schitterend. Overigens ben ik niet van mening dat je nu nooit meer in Nederland kan gaan wandelen omdat je de mooiste wandeling al gehad hebt. Weet je waarom niet? Omdat bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug weer anders mooi is – en Limburg weer anders mooi – en de heidevelden in Brabant weer anders mooi – en de duinen van Noord-Holland weer anders mooi – en alles is mooi, en we moeten weer eens gaan kamperen in Nederland als Walle bij Klaas kan blijven in het weekend en we wat ouder zijn en jij en ik nog niet in verwachting zijn (of juist wel). Ik mis je en ik heb zin in ons Skype-gesprek morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *