Alle blogs, Persoonlijke blogs
comments 6

Zomervakantie 2016 (I): Veluwe

0098112-web-zomervakantieveluwe

Over mijn vakantie op de Veluwe kan ik kort zijn: het was niet zo. Het was mwah. Ik was alleen, wat ik normaal eigenlijk fijn vind. Ik wandelde van camping naar camping. De omgeving was prachtig. Dag één was pittig maar mooi. Dag twee was vreselijk. Het regende, alles was nat, en alles was zwaar. Ik dacht: waarom doe ik dit? Ik genoot niet van de heidevelden terwijl ik in mijn eentje het hele camping-arsenaal meesjouwde. En alleen kun je tegen niemand zeggen: mooi uitzicht, hè. Of: rot dit, hè. Dus ik besloot te stoppen. Nog vier dagen kampeerde ik op één vaste standplaats: Otterlo. En dat was, mja, prima! Maar ik hoef niet per se nog een keer. Weet ik dat ook weer. 


0017953-web-ashley-jeroen-joelle

Wat wél ontzettend fijn was aan de eerste dagen van m’n vakantie, was dat vriendin Ashley en vriend Jeroen en grootste vriendin Joëlle (die hierboven met die lieve teentjes) langs kwamen. We wandelden een stuk, dronken ijsthee en aten bitterballen bij een boerderij – en bakten ’s avonds pannenkoeken met hun héérlijk luxe kookspullen. Ik stel me zo voor dat het vroeger, toen iedereen in Nederland op vakantie ging, gebruikelijk was dat je bij vrienden langs ging op de camping. En dat vind ik zo ontzettend bijzonder ouderwets leuk! Ik stel voor dat we dat weer invoeren, en Ashley en Jeroen hebben de spits afgebeten.

0017946-web-ashleyjeroen 0017969-web-ashleyjeroen

De rest van de vakantie heb ik eigenlijk weinig foto’s gemaakt. De eerste dagen omdat ik, als ik mijn – overigens voor een wandelvakantie veel te zware – fototoestel uit mijn tas wilde halen, ik mijn backpack af moest doen en weer op, en de camera steeds in en uit een waterdicht zakje moest halen. En de laatste dagen omdat ik liever andere dingen wilde doen. Nadat ik me in Otterlo had gesetteld, en mijn droge, schone kleding uit m’n auto had gehaald, had ik vooral zin in lezen, thee drinken, hangen, fietsen, winkeltjes bekijken en nog eens lezen.

Ik ben trouwens onverminderd fan van de Veluwe. Heidevelden op zachte glooiingen, grote zandvlaktes om over te ploeteren (een aanwijzing in mijn wandelboekje was: steek de zandvlakte over in noordwestelijke richting, heerlijk toch) (of zuidoostelijk trouwens, dat weet ik niet meer, het boekje ligt met aan elkaar geplakte bladzijdes in een prullenbak in Otterlo). Maar ik was aan het opsommen wat ik mooi vind aan de Veluwe: glooiingen dus, met hei of zonder hei, veel bomen en veel grasvelden met niks. Ik hou van grasvelden met niks, die zijn er niet zo veel. Ze liggen er gewoon mooi te zijn.

Ja. Ik wil er graag heen met mijn lief Gertjan. Of nog een keer met Nynke, met wie ik er twee jaar geleden ook was! Ha, terwijl ik dit typ, zoek ik foto’s op van toen, en o, wat vond ik het ook leuk om met een vriendin te kamperen. Samen lezen is leuker dan alleen lezen. Even een flashback hieronder, namelijk een lezende Nynke – die toen nog geen mama was – twee jaar geleden. Een feitje: Nynke en ik lezen à la moment dezelfde boekenserie, namelijk Marta’s erfenis. Nou, goed, een duik in het foto-archief:

Veluwe-5-van-17-640x1024

En dan weer terug naar deze zomer. Niet veel foto’s dus, maar ze geven wel een indruk. Van hoe het eruit zag rondom Otterlo. En van hoe het was: een beetje alleen, een beetje regen, een beetje papaver, een beetje mooi, een beetje stom, een beetje genieten, een beetje thee en een boek. Kijk maar! 

0027993-web-zomervakantieveluwe0017917-web-zomervakantieveluwe 0048045-web-zomervakantieveluwe 0068079-web-zomervakantieveluwe 0078089-web-zomervakantieveluwe 0098112-web-zomervakantieveluwe0088110-web-zomervakantieveluwe0118146-web-zomervakantieveluwe0138154-web-zomervakantieveluwe
0148161-web-zomervakantieveluwe0158174-web-zomervakantieveluwe

6 Comments

 1. Machteld says

  wat schrijf je toch altijd weer eerlijk en fijn! je inspireert me met dit natte, alleenige en mooie verhaal + beeld.

  • Laurie says

   hoi machteld! dankjewel voor je lieve bericht. en wat fijn dat ik je ermee heb geinspireerd. liefs laurie

 2. Nynke says

  Ja, wat was het leuk toen hè. Zou het graag nog eens over doen! Gelukkig zijn de foto’s van dit jaar er niet minder mooi om, ondanks de regen en teleurstelling. Ooh, en die teentjes! Zo lief gekruld, om op te eten :)

  • Laurie says

   :) ja he! dat was echt een leuke vakantie. en inderdaad, het is nog even mooi op de veluwe. misschien kunnen we er een keer een nachtje gaan logeren in de winter in een huisje. ooit! als ‘de kinderen’ groter zijn :) :)

 3. Kunja says

  Hoi Laurie,

  Heb je er weer ondanks alles weer een leuke blog over geschreven.
  En met foto’s die je vakantie toch mooi illustreren ,zeker die met de bewolkte luchten en die piepkleine druppeltjes in het gras :)
  X.

  • Laurie says

   :) dankjewel! mooi he die druppeltjes. de natuur hoeft er niks voor te doen om prachtig te zijn :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *