Alle blogs, Trouwfotografie
comments 6

Sjoerd en Rianca

Welkom op de bruiloft van Sjoerd en Rianca. Waar bruid en bruidegom trouwen in de tuin (jippie, dat is toch te leuk), waar de jurk van de bruid bestaat uit duizend lagen tule – en de bruidegom ruitjes op zijn pak heeft. Waar de zon de hele dag flínk schijnt en waar de bruidegom een traan laat als hij zijn bruid de kerk in ziet komen lopen. Ik leg het allemaal vast. Kijk maar mee.

We beginnen bij het begin van vandaag. De moeder en de zus van de bruid hangen de trouwjurk buiten op. ‘Gaat dat wel?’, vraagt de moeder zich bezorgd af. Ja, het gaat preciés. De waslijn is precies hoog genoeg om een mooi plaatje te kunnen maken van de jurk. Dat we dit buiten in de tuin doen, is een voorproef van de hele dag: bijna alles is vandaag buiten.

Buiten is alles mooi: grote boeketten bloemen sieren de ingang van de tuin en de deur. Ik kom aanrijden en ik weet gelijk: ik ben hier op een bruiloft. Hoe mooi. Bruid Rianca is in haar kamer om haar visagie te doen en haar jurk aan te trekken.

Daar komt de bruidegom aan, zie je hem (hierboven), in die mooie auto aan komen rijden? Hoi Sjoerd! Eigenlijk is hij een oude bekende (net als Rianca), want ik fotografeerde eerder de bruiloft van zijn broer én zijn zus. Zo’n groot compliment dat ik vandaag gewoon voor de dérde keer op rij deze familie fotografeer! En het voelt ook wel vertrouwd.

Sjoerd laat er geen gras over groeien en wil direct naar Rianca toe – die van de trap komt in haar ouderlijk huis. Sjoerd wacht haar met open armen op.

En daar gaan we, Sjoerd en Rianca in een chique trouwauto en ik in m’n Twingo erachteraan! We gaan foto’s maken. Eerst in de Eusebiuskerk in Arnhem (waar het licht héél fijn door de ramen valt, kan ik je vertellen) en daarna bij een mooi stuk bos en hei.

Kijk nou! In de Eusebiuskerk is een doorzichtig balkon van glas, waar je in kan staan. Je zweeft een soort van boven de stad Arnhem. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Sjoerd en Rianca doen er niet moeilijk over.

Tijdens de shoot waren Marlou, het zusje van Rianca en haar vriend ook mee. Mooi tijd om ook van hen samen een mooie foto te maken.

Knáp! Daar gaat een knoop van het pak van Sjoerd. Oeps. Wordt er gewoon weer aangenaaid straks, zit daar maar niet over in.

Zie je die spiegel hieronder? Zo mooi kan Rianca gewoon schrijven! Echt heel netjes en mooi, vind ik. ‘Brannie’ is trouwens de officiële naam van Rianca – en die vinden ze eigenlijk ook heel mooi. Ben ik het mee eens! Op de tafels staan boeketjes met kleine foto’s van het bruidspaar (die ik overigens gemaakt heb tijdens een verlovingsreportage).

De ceremonie is buiten in de tuin van Rianca. Buiten! In de tuin! Hoe vet is het als dat kán.

(Wat een lieve kus hè)

We maken groepsfoto’s. Daarvoor gebruiken we als achtergrond de tipi met bloemen die eerst dienst deed als decoratie voor tijdens de ceremonie.

En toen viel Bart van z’n stoel af. En toen gingen mensen selfies maken van hen met het bruidspaar (zie hieronder). Ben wel heel benieuwd hoe die foto’s zijn geworden.

Hierna begint een tijd van chillen. Ik maak foto’s van kleine momenten (tussen hond en meisje bijvoorbeeld, hieronder) en details. Het is wárm – dus we zitten vooral onder het schaduwdoek, waar het prima te doen is. Alle mensen die Sjoerd en Rianca lief hebben, zijn hier bij elkaar samen.

De bruid met haar vader! Dit soort momenten vind ik fijn om te ‘vangen’.

Het diner is (uiteraard) ook buiten. We zitten in de tent.

Nu gaan we naar het enige binnenmoment van de dag: de kerkdienst. Ik mag dit keer alleen foto’s maken vanaf het balkon – en bij binnenkomst. En wat voor binnenkomst. Sjoerd is duidelijk ontroerd bij het zien van zijn lieve Rianca, die met haar vader de kerk binnen komt. Wat ook bijzonder is: de vader van Sjoerd (dominee) zegent het huwelijk in.

Lieve Rianca en Sjoerd, ik vond het heel leuk om jullie trouwfoto’s te mogen maken. Wat een mooie dag was het, zo buiten in de tuin – met al jullie geliefden om jullie heen. Het zag er allemaal zo mooi uit – ik vermoed dat met zo’n creatieve vrouw jullie eerste huis samen er ook prachtig uit zal zien! Ik wens jullie samen een heel mooi huwelijk toe, vol liefde.

> Trouwlocatie: bij de bruid in de tuin > Jurk: The New Bride in Barneveld > Trouwpak: Qemmo in Ede > Visagie: Bea van Lagen van Dio Kootwijkerbroek >  Kapsel: Marion Schreuder > Styling: zelf > Taart: Marieke Blotenburg van de Espeterhoeve in Barneveld > Bloemen: Espeterhoeve in Barneveld > Trouwringen: Luctra in Kootwijkerbroek > Trouwvervoer: Ford Mustang 1966 van Trouwautoshop >  Kerk: Hervormde Gemeente Wekerom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 Comments

 1. Nynke says

  Tjongejonge wat een mooie blog!

  • Laurie says

   Dankjewel Nynke!!

  • Laurie says

   dankjewel!!

 2. mart says

  wat een mooie plaatjes, daar heb ik haast een nieuwe bril voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *