Alle blogs, Trouwfotografie
comments 6

Gersom en Gerdien (analoge trouwfotografie)

EPSON scanner image

Als digitale fotografie typen was, dan was analoge fotografie schrijven met een vulpen. Het duurt langer, het is onhandig en het kan mis gaan: maar het is zeven keer zo mooi. Of eigenlijk vooral anders. Deze nazomer fotografeerde ik voor het eerst een bruiloft met analoge camera’s. Gepakt met een stuk of zeven fotorolletjes en vier camera’s reisde ik naar Antwerpen voor de mooie dag van Gersom en Gerdien.

Dit lieve bruidspaar trouwde in een katholieke kerk aan de Dagenraadplaats. Gersom woonde daar tot zijn trouwen vlak bij. Gerdien had  een handgemaakte jurk aan en die paste perfect bij Gersom z’n vintage pak. Na de kerkdienst liepen we naar een groot schoolplein waar de receptie was. Klimrekken voor de kinderen: check!

De ‘echte’ fotograaf van de dag was Nienke Thomas. Zij fotografeerde heel de trouwdag, hier kun je het mooie resultaat bekijken: klik! Ik maakte foto’s tijdens de kerk en receptie als tweede fotograaf. Dat zou ik ook niet anders willen, want als enige fotograaf een hele dag op fotorolletjes fotograferen durf ik niet. Stel dat er licht op een filmpje komt! Brr.

De eerste fotograaf (Nienke) was verantwoordelijk voor de volledige trouwfotoreportage en ik kon me daardoor focussen op sfeerbeelden en details. De foto’s zie je hieronder. De één zal het mooi vinden en de ander niet. Want analoge fotografie, je moet ervan houden.

De kerk was niet erg licht, dus dat noodzaakte mij tot het gebruik van zwart-wit-fotorolletjes met een hoge ASA. Voor de leek: dat levert korrels op in de foto. Die ik heel mooi vind overigens. Je zult ze straks wel zien. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. En geniet vooral van de mooie dag van Gersom en Gerdien.

Deze reportage is geschoten met een Mamiya 645, Pentax middenformaatcamera (type ben ik even kwijt), Nikon F50 en Canon A1. Dit met verschillende films van Fuji. Ik heb de foto’s digitaal nabewerkt maar geen stofjes en krassen verwijderd. 

EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner imageEPSON scanner image EPSON scanner imageGersom en Gerdien - analoge trouwfotografie (9 van 42) EPSON scanner image Gersom en Gerdien - analoge trouwfotografie (11 van 42) EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image Gersom en Gerdien - analoge trouwfotografie (22 van 42) EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image Gersom en Gerdien - analoge trouwfotografie (26 van 42) EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image
EPSON scanner image EPSON scanner image Gersom en Gerdien - analoge trouwfotografie (37 van 42) EPSON scanner image EPSON scanner image EPSON scanner image Gersom en Gerdien - analoge trouwfotografie (41 van 42) EPSON scanner image

6 Comments

 1. Nynke says

  Wat mooi zeg :) de sfeer van analoge foto’s past ook prachtig bij de rest van hun bruiloft zo te zien

  • Laurie says

   Dat klopt ja. Ze waren ook heel enthousiast over het idee van analoge fotografie. Dat vind ik het leuke hieraan: mensen die analoge fotografie op hun bruiloft willen, vinden het ook echt gelijk heel bijzonder! Dat klinkt wat vreemd maar je snapt vast wat ik bedoel. Ha!

 2. Esther says

  Wat maak jij mooie dingen! En wat schrijf je ongelooflijk goed. Genieten!

  • Laurie says

   :) Dankjewel Esther, mooi compliment van iemand die heeeeel mooi werk maakt. Ben onder de indruk van je website :)

 3. Femmy says

  Wat een prachtige foto’s! Op mijn zoektocht naar ervaringen met analoge fotografie kwam ik hier terecht. Echt heel gaaf, dit inspireert me om er ook verder mee te gaan! :)

  • Laurie says

   Oooh, dankjewel. Wat lief Femmy! Heel veel plezier en ik ga je website eens rustig bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *