Alle blogs, Persoonlijke blogs
Leave a comment

Buiten geweest: Oud-Beijerland

0002van0008 1714 natuurdestaart

Om deze foto te snappen, kun je even doen alsof je op de grond staat, met je kin naar boven, je hoofd naar achteren, je ogen omhoog gericht. Toen ik dat laatst deed, zag ik dit. Een pluizen-boom die haar pluizen van zich afschudde, bij elke windvlaag kwamen er meer pluizen – en weer meer. Het bleef gaan. Al die witte stipjes – glitters van de natuur.  


Ik wandel door een natuurgebied in de buurt en heb mijn camera bij me. Het is een warme dag – en terwijl ik op een dijk van gras loop, voel ik dat er zo nu en dan een warme walm uit de aarde omhoog komt. Op de stoep voel je dat nooit.

Mijn plan was om foto’s te maken van landschappen, weidse foto’s in plaats van mijn gebruikelijke priegel-plaatjes van details. Toch kwam ik thuis met een fototoestel vol detailfoto’s. Ook wel weidse foto’s, maar die vond ik niet zo mooi en verdienen geen plaats in dit blog. Ik had een beetje een sombere dag, die wandeldag. Ik vind het wonderlijk om te zien dat ook de foto’s die ik maakte niet heel vrolijk zijn. Behalve die van de pluizen. Die trekken zich niks van mij aan.

0004van0008 2042 natuurdestaart 0006van0008 2170 natuurdestaart 0001van0001 2220 natuurdestaart-20003van0008 1812 natuurdestaart

Praktische informatie
Het natuurgebied (‘De Staart’) waar ik deze foto’s maakte, is op loopafstand van mijn huis.  Ik maakte er een wandeling van een uur (nou ja, het is een wandeling van een uur, maar als je om de haverklap foto’s maakt duurt-ie wat langer). Adres om te starten met wandelen: Zalmpad 11, Oud-Beijerland, bij het natuurcentrum Klein Profijt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *