Trouwfotografie
comments 2

Winterse trouwfotografie

Het is koud. Misschien vriest het. Maar dit is de kou van regen en de kou van wind. Niet de kou van het hart. Onze harten zijn een open haard, een warme kop thee. Onze harten zijn vandaag wel duizend keer warmer dan onze handen. 

Mariska en Rogier trouwfotografie (13 van 56)

Mariska en Rogier trouwen in februari en klagen niet één keer over de temperatuur. Ze stralen alleen maar. Ik word altijd verliefd op de liefde als ik zie hoe bruid en bruidegom naar elkaar kijken. Een bruidegom die naar zijn bruid staart terwijl ze met gasten praat. Een bruid die naar haar man blikt tijdens het praatje van de ambtenaar. En deze geliefden doen dat – heel de dag door.

Bruid en bruidegom maken zich in hetzelfde huis klaar voor hun trouwdag, namelijk in het huis waar zij samen gaan wonen. Op een aangewezen tijdstip komt Rogier naar beneden en loopt achterstevoren de huiskamer binnen. Daar staat Mariska met haar ogen dicht. Ze gaan rug aan rug staan en pakken elkaars handen. Ze tellen af en draaien zich om. En zo zien zij elkaar voor het eerst als bruid en als bruidegom. Kijk maar mee…

Mariska en Rogier trouwfotografie (1 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (2 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (3 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (4 van 56)
Mariska en Rogier trouwfotografie (6 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (7 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (8 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (9 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (10 van 56)

Met een vriend van Rogier als chauffeur rijden we naar het strand. En daar maken we onder andere de foto op het bankje dat je hieronder ziet. Een simpel bankje op een vrij normale plek, zul je denken als je de foto ziet. Dat mag voor ons zo zijn, voor het bruidspaar is dit de bank waarop zij tijdens hun tweede afspraak heel lang gepraat hebben. En zo wordt een simpele foto, van een bruidspaar op een witte bank – met een straat en vuilnisbakken op de achtergrond, ineens een heel bijzondere plaat.

Mariska en Rogier trouwfotografie (11 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (12 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (13 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (14 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (15 van 56)

Mariska en Rogier trouwfotografie (16 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (17 van 56)

Rénnen terug naar de warmte voor een kop thee. Je ziet hier aan de renhouding van meneer en mevrouw dat het ook héél hard waaide. Maar had je aan de foto’s hierboven natuurlijk ook al kunnen zien. Het stuifzand waaide mij en mijn camera om de oren.  Ik word heel blij van de plaatjes die dat opgeleverd heeft.

Heel precies kan ik me niet meer herinneren wat ik nu wil vertellen. Maar ik ving een flard op van wat Rogier later op de dag over de fotoreportage zei. Hij zei: ‘Mariska ziet er altijd zo gelukkig uit op het strand’. Is dat niet ontzettend lief? Ik vind het. En ik ben het er ook mee eens!

Mariska en Rogier trouwfotografie (18 van 56)

En dan houdt de auto ermee op. Niemand krijgt hem ook maar aan het brommen. Wat doe je dan? Oók op een bruiloft, de ‘independence day’ van iemands zoon en iemands dochter, belt de bruid dan natuurlijk haar moeder. En die komt haar en de hele bups natúúrlijk ophalen en tot die tijd, ga je, tsja. Knuffelen, voetballen en gekke foto’s maken.

6 Mariska en Rogier trouwfotografie (1 van 74) Mariska en Rogier trouwfotografie (20 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (21 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (22 van 56)Mariska en Rogier trouwfotografie (23 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (24 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (25 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (26 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (27 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (28 van 56)
Mariska en Rogier trouwfotografie (30 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (31 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (32 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (33 van 56)Mariska en Rogier trouwfotografie (45 van 74) Mariska en Rogier trouwfotografie (34 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (35 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (36 van 56)

De middag van de bruiloft van Mariska en Rogier was gereserveerd voor ontspannen samen zijn. En dat houdt voor het bruidspaar in: spelletjes spelen, kletsen, rondhangen. Wat een fijn idee. Mensen sjoelden en speelden spellen en hadden een rustige middag.

Mariska en Rogier trouwfotografie (37 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (38 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (39 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (40 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (41 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (42 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (43 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (44 van 56)

De kerkdienst. Ik moet denken aan een heel mooie wijsheid uit boek ‘Het huwelijk’ van Tim Keller. Het doen van een verbindende, publieke huwelijksbelofte aan iemand is een geweldige daad van liefde in en op zichzelf. Huwelijksbeloften zijn geen uitdrukkingen van liefde op dit moment – het zijn wederzijds verbindende beloften van liefde in de toekomst. [Jullie zullen allebei veranderen in jullie leven samen, maar je zult iedere dag opnieuw mogen zeggen] ‘ik ben degene die er voor je zal zijn’. 

Mariska en Rogier trouwfotografie (45 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (46 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (47 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (48 van 56)
Mariska en Rogier trouwfotografie (50 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (51 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (52 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (53 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (54 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (55 van 56) Mariska en Rogier trouwfotografie (56 van 56)

 

2 Comments

 1. nynke says

  wat een dapper bruidspaar! brr, ik krijg het er koud van ;)

  • Laurie says

   :) knap he. ach ja, verliefde mensen.. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *