Familiefoto’s in Utrecht

Alle blogs, Familiefotografie

Joëlle had ik eens ontmoet op een bruiloft dus toen zij mij mailde of ik een familiereportage wilde maken, vond ik dat direct leuk. Het zou gaan om haarzelf, haar man, schoonzus, zwager en twee uiterst lieve jongetjes.

Wat een fijn plaatje, toch? Zo in de stad met elkaar, alsof het in Parijs is. We rekenen Utrecht gewoon als Parijs. Ik begon met het maken van een foto waar iedereen op stond (die hieronder), en toen ik die eenmaal had, konden we luchtigere foto’s gaan maken. Dat vind ik het allerleukste. Proberen als een soort onzichtbare verslaggever bij mensen te zijn en zo echt mogelijke foto’s te maken.

De oudste jongen, hoog op zijn vaders schouders, bekeek de klimplanten, koos er één mooi blad van uit en plukte hem af. Lief toch, met z’n mooie krullen. En groene planten middenin de winter: dat is ook iets om als fotograaf blij van te worden.

Na de buitenfoto’s gingen we iets drinken bij een café. Waar ik ook foto’s bleef maken, want cafés zijn één van m’n lievelings-locaties voor foto’s, want die worden altijd knus in cafés. Zo deze ook. En na een kop thee ging ik later naar huis. Zo, die reportage is gedaan. Kort, maar gelukt.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Comments 8

 1. Nynke says on

  wauw, prachtig! Mooi het contrast van de groene planten met de zwart/wit foto’s.
  en ook leuk voor de papa&mama dat ze ‘verliefde’ foto’s hebben zonder de kindjes :)

  • Laurie says on

   ahhh dankjewel nynke! al is het me een raadsel hoe je deze foto’s al hebt gezien voordat ik ze online had gezet! jij speurneus, ha! ik was ook zo blij met die groene plant midden in de winter. ze doen het goed he, met zwart-wit? dankjewel! leuk om je berichtje te lezen :)

 2. nina || ninamaakt says on

  Ohh als ik ook ooit kindjes heb (met van dat lieve haar en schattige wangetjes) wil ik ook zulke knusse foto’s door jou laten maken! Heerlijke plaatjes, ik word er helemaal verliefd van :-)

  • Laurie says on

   hoi lieve nina! jippie, dat is leuk om te horen!! en dat lijkt mij ook leuk :) moet je wel m’n zenuwachtigheid op de koop toe nemen aan het begin :) xx

  • Laurie says on

   dankjewel lieve manja!

 3. Emma says on

  Wauw, mooie foto’s en een prachtige familie! Super gedaan!!

  • Laurie says on

   ahh emma, dankjewel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *