Alle blogs, Trouwfotografie
comments 6

Margit en Ronald

Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (11 van 45)

Margit, de bruid van dit blog, ken ik van mijn studententijd. Toen destijds haar zus ging trouwen, vertelde Margit aan haar: een meisje dat ik ken, maakt mooie foto’s. Misschien wil zij jullie trouwfotograaf zijn. Dat meisje, dat was ik. En de bruiloft van Margits zus was de eerste bruiloft die ik fotografeerde! Nu, vijf jaar later, fotografeerde ik de trouwdag van Margit zelf – én haar bruidegom Ronald. Twee heel lieve en ontspannen mensen.

Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (3 van 45)Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (1 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (2 van 45)

De rustige ochtend van deze bruiloft begon bij Margit thuis. Ze werd mooi opgemaakt, haar vader veegde de weg nog even (er was net opnieuw bestraat).  En in die rust had ik tijd om Margits jurk en accessoires op de foto te zetten. Ronald kwam en was verrukt door hoe prachtig Margit eruit zag. We maakten foto’s in de tuin van de ouders van de bruid.  Het tuinhuis leende zich als een mooie eerste fotoplek. Daarna reden we door naar huis Doorn, waar we de rest van de foto’s maakten.

Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (6 van 45)Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (4 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (7 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (8 van 45)

Hierboven kwamen we de ceremoniemeesters even tegen en hieronder zie je Jorijn, die de tweede fotograaf van de dag was.  Ze maakte foto’s en liep met mij mee – en dat was ontzettend interessant omdat ze me veel vragen stelde waar ik dan over moest nadenken. Hoe zou jij jouw fotografie omschrijven? Waarom kies je ervoor om op die plek te gaan staan tijdens de kerkdienst? Over al dat soort dingen denk ik veel na, maar nu ik het moest uitleggen in woorden, vond ik dat best lastig. Maar ontzettend leerzaam en gezellig.

Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (9 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (11 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (12 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (13 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (14 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (15 van 45)

Deze dag was ontspannen. Margit en Ronald waren dat zelf en ik denk dat ze iedereen aanstaken om lekker rustig en laid back te zijn. In de middag, na de ceremonie, was er een uurtje waarin de gasten zelf konden bedenken wat ze wilden doen: een wandeling maken, buiten of binnen zitten, relaxen. En in dat uur besloot het bruidspaar ‘even’ een chachacha-dansles te geven. Dat vond ik ontzettend gaaf, want het resulteerde in uiterst geconcentreerde, lachende, falende, verliefde dansende mensen.

Maar nu eerst: de ceremonie. En de kus…

Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (16 van 45)Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (18 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (19 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (20 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (21 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (22 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (23 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (24 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (25 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (26 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (27 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (28 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (29 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (30 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (31 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (33 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (34 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (35 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (36 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (37 van 45)

Na het eten liepen we van de daglocatie, huis Doorn, naar de kerk. En kijk ze nou zitten, zo stralend. Tijdens de kerkdienst vertelden Margit en Ronald elkaar in hun eigen woorden waarom ze voor elkaar kozen en wat ze aan elkaar beloofden.

Jij, mijn liefste, bent van mij en ik  ben van jou
leg mij als een zegel op je hart

Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (38 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (40 van 45)M&R (64 van 70) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (42 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (43 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (44 van 45) Trouwfotografie Laurie Karine Oud-Beijerland - Ronald en Margit in Doorn (45 van 45)

6 Comments

 1. Willy Bremer says

  Prachtige foto’s, Ook wij hebben genoten

  • Laurie says

   Dankjewel. En anders ik wel! :)

 2. Heel mooi. De kleuren zijn erg helder, leuk om te zien ook hoe je focus soms op het bruidspaar is en soms op de mensen die daar omheen staan. Gaaf!

 3. Marloes & Mark en Daan says

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt van het stralende bruidspaar!
  Het was een zeer geslaagde dag! Wij hebben erg genoten!

  • Laurie says

   Dankjewel Marloes en Mark! Ik heb zeker ook van de dag genoten, was heerlijk ontspannen en positief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *