Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

Gerhard en Klaasje zijn getrouwd!

Deze foto is gemaakt op de Posbank, een ‘berg’ op de Veluwe. Je ziet al gelijk wat een mooie plek dat is. Hoogteverschil, bomen, hei – en een bruid en bruidegom. Die bruid en bruidegom zijn Klaasje en Gerhard en zij trouwen vandaag.

Normaal gesproken spreek ik de bruidsparen die ik fotografeer van tevoren. Maar vandaag ontmoet ik Gerhard en Klaasje voor het eerst als ze aan komen rijden bij de fotolocatie.  Ik loop namelijk mee met Inge Kooiman.

Inge is ook trouwfotograaf en ik zit met haar in een groepje van tien christelijke trouwfotografen. Wij spreken af en toe af en helpen elkaar met ons werk. We zijn collega’s. En dat is fijn in een zelfstandig beroep!  Met Inge sprak ik af dat ik een dag mee mocht lopen met haar – en zij een keer met mij. Zo kunnen we allebei eens een dag fotograferen zonder dat we de verantwoordelijkheid hebben – en kunnen we van elkaar leren.

De foto’s in deze blog zijn van mijn hand en de foto’s van Inge kun je hier vinden.

Maar goed: terug naar de dag. Daar komen Gerhard en Klaasje aan, in hun veel te mooie goudgele auto.

 

Veel te mooi, dit, toch? Wat een pracht-omgeving. Ik hou zo van Nederland en haar verrassende kanten. Dit is er één van.

Vandaag maak ik niet alleen foto’s van het bruidspaar, maar ook af en toe van Inge. Hier laat ze zien hoe superbe Gerhard en Klaasje eruit zien te midden van dit natuurschoon.

Hup, het hekje weer over (lastig in zo’n trouwjurk). We verlaten de Veluwe en gaan op naar de trouwlocatie. Het is in een grote kas – waar het mooi en licht is. Kijk maar mee.

De moeder van Klaasje komt uit Staphorst en is in klederdracht gekomen! Hoe mooi is dat. Ze blies enthousiast bellen mee.

Hieronder zie je hoe Inge de groepsfoto’s regelt. Op een stoel, iedereen mooi bij elkaar en klik. Leuk om te zien hoe een andere fotograaf dit aanpakt! Ik kan er wat van leren. Inge brengt een hoop vrolijkheid in de groepsfoto’s én ze zet iedereen zo gezellig dicht bij elkaar, wat ik er mooi uit vind zien. Dat neem ik mee!

Tijdens de kerkdienst fotograferen we niet, maar we zien wel deze mooie haag, gevormd door kinderen uit Klaasjes schoolklas. Hoe zoet.

Terug naar de kas! Waar we welkom worden geheten op het ‘liefdesfeest’ van Gerhard en Klaasje. De sfeer is fijn. Kindjes – uit de familie en uit Klaasjes klas – rennen rond en spelen. Gasten hangen wat binnen en wat buiten rond. Ze springtouwen en lachen om stukjes.  Ontspannen.

Dit hieronder vind ik zo’n fijn moment. De hele dag ben je als bruid en bruidegom actief bezig: je ziet en spreekt al je lieve gasten, je luistert naar de ambtenaar en je luistert naar stukjes en neemt cadeaus in ontvangst. En dan is een onderonsje met elkaar, lijkt mij, best heel fijn. Hier hebben Gerhard en Klaasje zojuist hun eten opgeschept en zie ik ze lekker met elkaar kletsen. Heerlijk toch.

Ja ook even een foto van Inge, zo in dit mooie avondlicht. En in datzelfde licht maken Inge en ik met Gerhard en Klaasje nog een kleine wandeling door de ‘achtertuin’ van de kas.

Lieve Klaasje en Gerhard, ik vond het ontzettend leuk dat ik er op jullie bruiloft bij mocht zijn als tweede fotograaf. Ik vond het heerlijk om jullie te zien genieten – en om jullie een klein beetje te leren kennen. Volgens mij gaan jullie ontzettend blij zijn met de mooie foto’s van Inge – en ik hoop ook met die van mij! Ik wens jullie samen een mooi huwelijk toe. Dat het net zo eigen mag zijn als jullie trouwdag was – en net zo vol liefde voor elkaar.

Jurk: 

Trouwschoenen: 

Trouwpak: 

Visagie: 

Kapsel: 

Trouwambtenaar: 

Styling: 

Taart: 

Bloemen: 

Trouwringen: 

Trouwvervoer: 

Trouwlocatie:

Kerk:

Band: 

Videograaf: 

Tweede fotograaf: 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *