Alle blogs, Portretfotografie
comment 1

Familiefotografie in Friesland

Familiefoto's Friesland (4 van 28)

Het woei dat het waaide, er was een weeralarm, ‘onze’ luchthaven liet z’n vliegtuigen de lucht niet ingaan. Zo’n dag in oktober was het. En ik zat in de bus, reed door wijdige weilanden op weg naar Tzumarrum. Dat ligt aan zee. Aan de Friése zee. In Tzumarrum kon ik met de bus niet komen dus stapte ik uit in Firdgum.

Deze beschrijving even als kader bij deze fotoreportage. Je moet namelijk weten: het waaide en we waren aan zee. Aan de koude, noordelijke zeedijk om precies te zijn. Een prachtige plek, en als je het mij vraagt komt-ie pas echt tot zijn recht met windkracht tien. Jente ken ik van de studie Nederlands –

die we gek genoeg beiden niet hebben afgemaakt. Ze vroeg of ik haar familie wilde fotograferen en wel in de herfstvakantie, als ze met z’n allen in een (mooi) huisje in Friesland verbleven. Ja natuurlijk! En het toeval wil dat ik haar schoonzus ook ken, van toneel op m’n middelbare school.


Familiefoto's Friesland (1 van 28)

Familiefoto's Friesland (2 van 28)

Familiefoto's Friesland (3 van 28)

Familiefoto's Friesland (5 van 28)Het waaide zo hard dat het leuk werd. Nou ja, voor de mensen op de foto om lekker in de wind te hangen! Mijn haar waaide in m’n gezicht, voor mijn lens en in mijn ogen terwijl ik op het knopje van m’n fototoestel probeerde te drukken. Maar ik zie nu dat het haar van het vierde meisje van rechts ook in haar gezicht waait – dus ik denk dat de wind noord-oost-zuid-west was die dag. Op de volgende foto’s zie je de heerlijke regendruppels. Chapeau voor deze familie, die ondanks het slechte weer gewoon met me op stap ging. En dat met een lach!

da b cEn het bleef maar regenen. Ha. Arme Barend.

Familiefoto's Friesland (14 van 28)

Familiefoto's Friesland (15 van 28)

Familiefoto's Friesland (16 van 28)

Familiefoto's Friesland (17 van 28)

Familiefoto's Friesland (18 van 28)

Familiefoto's Friesland (19 van 28)

Familiefoto's Friesland (20 van 28)

Familiefoto's Friesland (21 van 28)

Familiefoto's Friesland (22 van 28)

Familiefoto's Friesland (23 van 28)

Familiefoto's Friesland (24 van 28)

Familiefoto's Friesland (25 van 28)

Familiefoto's Friesland (26 van 28)

Familiefoto's Friesland (27 van 28)Ach och, ik had nog wel even door willen gaan met rauwe foto’s maken – zie nou hoe lief die mannen hun meisjes vasthouden – en hoe ’n mooie blosjes iedereen heeft – en hoe fris iedereen kijkt! Maar het werd te bar. Voor de wandeling hadden we gelukkig ook binnen al wat foto’s gemaakt. Maar als je het mij vraagt halen die het niet bij de buitenfoto’s.

Familiefoto's Friesland (28 van 28)

1 Comment

  1. Jente says

    Prachtige foto’s en leuk geschreven! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *