Alle blogs, Portretfotografie
comments 9

De Oud-Beijerland-sessies

Maar echt: ik weet niet welke foto ik bovenaan dit blog wil zetten. Gisteren deed ik de Oud-Beijerland-sessies. Een nieuw plan: ik fietste ik door mijn dorp om zes korte fotoshoots van een half uur te doen. Zes plekken, veertien mensen, één hond, één kat, vijftien kilometer gefietst en tweeduizendvierhonderdnegen foto’s. Dan weet ik het gewoon niet meer, ik hou van alle foto’s die ik maakte. Dus ik begin gewoon bij het begin.

Oud-Beijerland-foto's

Sanne en haar gezin

Als eerst fietste ik naar deze mensen die precies achter een dijk wonen, waar langs rivier het Spui loopt. Zo fijn om met kinderen te kunnen ravotten. En wat zijn dat een stel schatten die twee. Meneer had vaak zin om precies het tegenovergestelde te doen van wat we hem vroegen, maar hij staat zo lief op de foto dat dat niks erg is. Madame was zo lief om zelfs haar broer een dikke knuffel te geven. Ach.

Oud-Beijerland-foto's-2

Oud-Beijerland-foto's-3

Oud-Beijerland-foto's-4

Oud-Beijerland-foto's-5

Oud-Beijerland-foto's-6

Oud-Beijerland-foto's-7

Oud-Beijerland-foto's-8

Oud-Beijerland-foto's-9

Oud-Beijerland-foto's-10

Oud-Beijerland-foto's-11

Nikki met haar moeder

Daarna fietste ik terug naar mijn huis. Want daar zou Nikki langs komen met haar moeder. Ze wilde foto’s aan haar cadeau doen. Echt lief. Waarom ik niet naar hen toe fietste? Omdat ze zelf niet in Oud-Beijerland wonen maar het toch de moeite waard vonden om langs te komen. Een bijzondere eer! Eerst een kop thee, dacht ik maar zo, omdat dat een moeder-dochter-ding is. Daarna snel naar buiten!

Oud-Beijerland-foto's-12

Oud-Beijerland-foto's-13

Oud-Beijerland-foto's-14

Oud-Beijerland-foto's-15

Oud-Beijerland-foto's-16

Oud-Beijerland-foto's-17

Anne-Claire met een vriendin

Van nóg verder weg kwamen Anne-Claire (links) en een vriendin van haar. Ik ken haar van een reis naar Zambia die ik gemaakt heb en het was voor het eerst sinds lang dat ik haar weer zag. Heel leuk. We hebben ook nog een foto met z’n tweeën gemaakt als herinnering! Maar die laat ik lekker niet zien, ha.

Oud-Beijerland-foto's-18

Oud-Beijerland-foto's-19

Oud-Beijerland-foto's-20

Oud-Beijerland-foto's-21

Oud-Beijerland-foto's-22

Oud-Beijerland-foto's-23

Kindjelief van acht maanden

Nu weer op de fiets. Aangekomen in het huis zag ik een héél lief mannetje met sterrenbretels die niet kon stoppen met lief zijn. Ik denk dat hij het gewoon was! Zijn moeder staat zo stralend op de foto’s, prachtig om te zien. We maakten de foto’s thuis bij een vriendin van mama en – wat een lol hebben die vriendinnen samen. Maar het hummeltje was het liefst.

Oud-Beijerland-foto's-25

Oud-Beijerland-foto's-26

Oud-Beijerland-foto's-27

Oud-Beijerland-foto's-28

Oud-Beijerland-foto's-29

Oud-Beijerland-foto's-30

Oud-Beijerland-foto's-31

Oud-Beijerland-foto's-32

Oud-Beijerland-foto's-33

Nadine

Nu een poezenmevrouw. Lieve Nadine, die ik ken van mijn middelbare school, wilde graag mooie foto’s van haar poes. Ik maakte er stiekem ook een paar van haar en wat is ze mooi he! En de poes wisselt van lief naar tijger. Ik vond veel van deze foto’s in zwart-wit zo mooi. Zoek de snorharen!

Oud-Beijerland-foto's-34

Oud-Beijerland-foto's-35

Oud-Beijerland-foto's-36

Oud-Beijerland-foto's-37

Oud-Beijerland-foto's-38

Oud-Beijerland-foto's-39

Oud-Beijerland-foto's-40

Oud-Beijerland-foto's-41

Doortje en lief

Pats, van de poezen alweer naar m’n laatste fotoreportage. En toen ik naar het Klein Profijt fietste, dat is een natuurcentrum, zag ik dat de zon zachtjes aan naar beneden zakte en ik hóópte op gouden uur-plaatjes, zoals dat heet, met een lage zon die zulke mooie kleuren en silhouetten en zacht licht maakt. En dat lukte. En dat vind ik zo bijzonder, want ik heb dat eigenlijk nog nooit echt zo gehad! Prachtige afsluitende serie, vind ik.

Oud-Beijerland-foto's-42

Oud-Beijerland-foto's-43

Oud-Beijerland-foto's-44

Oud-Beijerland-foto's-45

Oud-Beijerland-foto's-46

Oud-Beijerland-foto's-47

Oud-Beijerland-foto's-48

15

9 Comments

 1. jenna says

  Prachtige foto’s. ….♡ Dank je wel .

 2. Joriek says

  Wauw wauw waaaaauw, wat een mooie foto’s Laurie! Heel mooi, die diversiteit tussen de sessies.
  Echt prachtig!

  • Laurie says

   Dank Soof! :) :)

 3. Irene says

  Wauw!!! Zit te genieten van je foto’s, heel tof!!

  • Laurie says

   Merci, dankjewel Irene! Dat is leuk om te horen :)

 4. Nynke says

  Ooh, ik zie dit blogje nu pas! Wat een prachtige foto’s allemaal. En ik vind het ook zo knap hoe de adrenaline van de dag zelf er vanaf spat! Mooi (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *