Day-in-the-life-fotografie

Day-in-the-life-fotografie is familiefotografie van hoe jouw alledaagse leven er op dit moment uitziet. Zodat je dat leven kunt onthouden en koesteren. Ik zet de gewone, normale dingen van alledag op een mooie manier op de foto: ik maak een documentaire van het leven van een gezin (of persoon of stel). 

Ik hou van het alledaagse. Dat is waar het grootste deel van mijn leven uit bestaat. Ik hou van eten koken, boodschappen doen, een bordspel spelen met vrienden, samen met Gertjan lezen op onze te kleine bank of een kop thee drinken in mijn lievelingsstoel. Al die kleine dingen bij elkaar vormen het leven dat ik nu leid en dat alledaagse leven vind ik waardevol. Ik wil het het liefst voor altijd onthouden.

Daarom leg ik mijn eigen alledaagse leven vast (zie deze blog). En dat wil ik ook voor anderen doen. Ik wil het alledaagse leven van mensen op een professionele manier vastleggen zodat ze het kunnen bewaren, onthouden en koesteren. Zelf vergeet je vaak om mooie foto’s van je eigen gezin of leven te maken – en als je het dan doet, sta je er zelf niet op. Ik kan dat fotograferen voor je uit handen nemen en een mooie documentaire maken van jullie gezinsleven.

 

Hoe ziet zo’n fotografiedag eruit? 

Ik kom een dag of een halve dag bij jullie thuis langs om foto’s te maken van jullie alledaagse leven. Ik maak echte, eerlijke, mooie plaatjes. Jullie hoeven niet te poseren, maar ik maak plaatjes van hoe het al is. Bijvoorbeeld van:

 

Het ontbijt / Je kinderen die kletsend wakker worden / Met een kleintje voor- en achterop de fiets naar de kinderboerderij /  Bij opa en oma langs / Boodschappen doen / Bloemen plukken / Met z’n allen wentelteefjes eten tussen de middag / De sportwedstrijd van je voetbalzoon / Naar de bibliotheek / Een blokje om /  Met het lievelingsspeelgoed spelen / In een cafeetje iets drinken / Voorlezen voor het naar bed gaan / Tante op visite / Je kinderen die een zwembad maken van de badkamer / Jullie enige echte de-kinderen-op-bed-leggen-ritueel / Jullie biertje op de bank als de dag achter de rug is / en alles wat ik niet kan verzinnen, maar wat kenmerkend is voor jullie gezinsleven op dit moment

 

Heb je interesse? Neem contact met me op en dan bellen we even over de mogelijkheden. Ik vind het leuk om van je te horen. 

(Klik hier voor de tarieven van een ‘gewone’ familiereportage van anderhalf uur)

“Ik geniet er van als foto’s mooi zijn en als ze echt zijn. Niet perfect (liever niet), no-nonsense, simpel – maar wel met een flinke tik romantiek.”