Porto (alles behalve de bruiloft die ik daar fotografeerde)

Alle blogs, Persoonlijke blogs, Portretfotografie, Trouwfotografie

Porto: de stad van de bruggen. Stad van gele, blauwe en rode huizen. Van de Atlantische Oceaan en rivier de Douro. Én de geboortestad van Carla, de verloofde van Wouter. Zij trouwden hier en ik mocht er bij zijn. In dit blog alle Portugese foto’s behálve die van de bruiloft (die komen later). 

Klein porto do (7 van 25)

Dit is het bruidspaar. Hier nog in het zomers, de dag erna in pak en jurk. We spraken af bij Portugals bekende Luís-brug, om de laatste dingen voor de bruiloft te bespreken. Mijn fototoestel zat in m’n tas maar ik wilde hem er graag uit hebben, om alvast wat foto’s te maken van het – nog verloofde – stel. Dat mocht.

Klein porto do (4 van 25)

Klein porto do (3 van 25) 
Klein porto do (5 van 25)Klein porto do (1 van 25) Klein porto do (6 van 25) Klein porto do (7 van 25) Klein porto do (8 van 25)

Vrijdag: lezen in het park

De dag na de bruiloft werd ik om tien uur wakker (das een unicum) en heb ik heel heel heel rustig gedaan. Om twaalf uur ging ik de stad in om iets te eten. In een heel lief café heb ik een vegetarische burger gehad en heb ik zitten tekenen. Ik werd er helemaal rustig van, had niet eens door wat er om me heen gebeurde.

1

Daarna liep ik langs een park (ik was op weg naar de bibliotheek omdat het ’s ochtends regende, maar het was droog geworden) en ik dacht: ik blijf hier. Dat was mijn middag. Ik las één van de kronieken van Narnia. Toen ik er een poos zat, waren verderop mensen een markt aan het opbouwen. Heel leuk, met allemaal tweedehands spullen. Niets gekocht. Weer een mooie dag in Porto. 2Porto (3 van 8) Porto (8 van 8)4

Donderdag: wandelen naar de Atlantische Oceaan

Even iets over de volgorde van dit blog: ik heb de foto’s van de verloofden bovenaan gezet, zodat iedereen kan zien over wie het gaat. Dit is hun blog, hun week – dankzij hun ben ik in Porto. Maar om deze stad niet achter te stellen (en mijn moeder gerust te maken dat ik me nog bezig houd hier zo alleen) wil ik hier iedere dag een kleine indruk geven van Porto.

Op m’n tweede vrije dag heb ik ’s ochtends mails verstuurd (sorry voor wie lang heeft moeten wachten) en ’s middags met Carla en Wouter gesproken en foto’s van hen gemaakt. We hebben de plek bekeken waar we morgen – de trouwdag – foto’s gaan maken. Daarna ben ik aan een fikse wandeling gestart naar l’Océane Atlantique! Maar dan in het Portugees. Die woorden ken ik nog niet…

Klein porto do (25 van 25) Klein porto do (24 van 25) Klein porto do (23 van 25) Klein porto do (22 van 25) Klein porto do (21 van 25) Klein porto do (20 van 25) Klein porto do (19 van 25) Klein porto do (18 van 25) Klein porto do (17 van 25) Klein porto do (16 van 25) Klein porto do (15 van 25) Klein porto do (14 van 25) Klein porto do (13 van 25) Klein porto do (12 van 25) Klein porto do (11 van 25) Klein porto do (10 van 25) Klein porto do (9 van 25)

Woensdag: stad verkennen

Woensdag slenterde ik door de stad, zonder doel maar met m’n ogen open. En ik zag… dit.

blog porto (1 van 31)blog porto (3 van 31)blog porto (4 van 31)blog porto (7 van 31)blog porto (6 van 31)blog porto (8 van 31)blog porto (15 van 31) blog porto (18 van 31)blog porto (11 van 31)blog porto (12 van 31)blog porto (16 van 31)blog porto (22 van 25) blog porto (23 van 25)Porto wo-av (8 van 24) Porto wo-av (15 van 24) Porto wo-av (18 van 24) Porto wo-av (19 van 24) Porto wo-av (20 van 24)

Comments 4

 1. nynke says on

  Mooi, mooi, mooi! Tsjonge jonge, ik geloof dat jij heel hard aan het genieten bent in Porto. Wat is het daar prachtig! Ik hoor graag alle verhalen zodra je terug bent en ondertussen blijf ik me vergapen aan deze mooie foto’s!

 2. Roos says on

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Het is een geweldig mooie stad, wat heb jij een geluk :-) en wat heb je het weer mooi gefotografeerd. Veel succes vandaag!

 3. Michiel a.k.a. Hommel says on

  Mooie foto’s Laurie! Niet alleen van het bruidspaar, maar toch zeker ook van Porto. Kan ik niet aan tippen met mijn blackberry. Weet niet hoe lang je nog blijft daar, maar veel plezier nog!

 4. Jorieke says on

  Ik wist al dat ik nog eens terug wilde, maar na het zien van je foto’s wil ik het liefste morgen al gaan….. Zó’n mooie en sfeervolle stad, hè! Prachtige foto’s Laurie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *