Alle blogs, Trouwfotografie
comments 4

Will en Mariëtte trouwen!

Mijn tante is getrouwd. Met de lieve man Will. Ik mocht erbij zijn om deze mooie dag vast te leggen: wat een eer. En wat fijn er überhaupt samen met m’n familie bij te zijn. De foto hierboven vind ik tekenend: twee stralende gezichten. Zo was het de hele dag.

De dag begint hier, vlak bij het gebouw waar de ceremonie en later ook het diner en het feest zullen gaan plaats vinden. Will en Mariëtte komen aan in een oude trouwauto en iedereen klapt en juicht. En er is confetti.

De achternamen  van zowel Will als Mariëtte beginnen met een B, dus ik vond de bovenstaande letterstrook wel mooi. Mr en Mrs B. 

De gezichten die je hierboven ziet komen zo verrast omdat Wilco, mijn oom en Will en Mariëttes zwager, zich ineens aan het verkleden is tot ambtenaar. Hij zal vandaag de ceremonie leiden! Hij zal zijn schoonzus en zwager in de echt verbinden.

Het is bezegeld met een handtekening. Het is echt! Ze zijn getrouwd! Zie ze stralen.

Will spreekt, voordat het mes in de taart gaat, nog wat lieve en komische woorden tegen z’n kersverse vrouw – en de rest van de toehoorders. Over hoe dat nou moet, een vrouw ten huwelijk vragen. Als nichtje met fototoestel vind ik het heerlijk om hierbij te zijn – om al die dingen te horen en mee te genieten van de humor en liefde van m’n oom en tante.

Voor mij is deze dag wel moeilijk: het is nog maar kort geleden dat mijn vader plotseling overleden is (de meesten van jullie, lezers, zullen dat misschien wel weten) en dat is zo verdrietig. Hij had er vandaag bij moeten zijn! Maar wat bof ik met vier van zulke lieve tantes (op de foto hieronder) en m’n moeder (rechts). Kijk nou wat een mooie, sterke zussen: ja, nou begint m’n familietrots toch even te spreken. Ze waren stuk voor stuk heel lief voor mij die dag.  Een eer om deze vijf zussen op de foto te zetten en dat meen ik echt.

We eten (mijn lievelings, Italiaans) in de ondergaande zon. Ongelofelijk dat het toen nog zulk mooi weer was! Ik zit dit te typen rond hetzelfde tijdstip als het hier geweest moet zijn – en het is nu donker buiten. Tijdens het diner maak ik een fotovoorstelling voor in de kerk, schiet ik een paar foto’s – én werk ik zelf pizza naar binnen.

Ik maak maar een paar foto’s van Will en Mariëtte samen. Ze hoefden geen hele fotoreportage en dat is prima. Gewoon, een paar foto’s. Om toe te voegen aan de vele foto’s van Will en Mariëtte die vandaag als versiering te zien zijn (zie hierboven bijvoorbeeld – die bij het kampvuur).  Zo leuk om al die foto’s te bekijken die her en der verspreid staan! En het doet me eraan denken hoe goed het is om af en toe een foto te (laten) maken van Gertjan en mij samen. Zo leuk om te hebben!

Gertjan en ik voegen de daad bij het woord en laten een mooie foto van onszelf maken (zie hieronder).

De kerkdienst. Mooi begin zo met hun zonen en dochters.

Weer van die stralende gezichten! Zowel aan het einde van de kerkdienst (hierboven) als aan het begin van het feest (hieronder). Voor de oplettende kijker: Mariëtte heeft een andere jurk aan: laat dat dansen maar beginnen!

Samen zingen Will en Mariëtte don’t go breaking my heart van Elton John. Zo lief. 

Don’t go breaking my heart
You take the weight off me
Honey when you knock on my door
I gave you my key

 

Lieve Will en Mariëtte, lieve oom en tante: wat vond ik het leuk om jullie bruiloft vast te leggen. Om getuige te zijn van jullie vertrouwende, dappere liefde. Jullie zijn voor Gertjan en mij een voorbeeld van hoe wij ook wel zouden willen leven en liefhebben. Dat is echt waar. We komen graag nog vaak bij jullie aanschuiven en we wensen jullie heel veel mooie jaren toe met elkaar. Vol liefde, vertrouwen, moed en vrolijkheid.

4 Comments

 1. Leonie van Bommel says

  Onwijs mooi geschreven en echt hele mooie foto’s Laurie, genieten!

  • Laurie says

   Hoi Leonie, wat leuk om te horen. Dankjewel voor je lieve woorden! Fijn om dit voor je vader en jullie allemaal vast te leggen! Liefs, Laurie

 2. Ineke Robbemont says

  Wat een mooi verslag van een geweldig mooi dag van een fantastisch bruidspaar.

  • Laurie says

   Mooi was het hè! Dankjewel Ineke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *