Alle blogs, Persoonlijke blogs
Leave a comment

Publicatie in tijdschrift Op Pad

Naar de boekwinkel jij, want daar ligt mijn foto- en schrijfwerk in de schappen. Bijzonder hè? Afgelopen voorjaar fietste ik voor buitensport-tijdschrift Op Pad een stuk door Nederland. Van mijn belevingen maakte ik foto’s en schreef ik een reisreportage. Ik vind het ongelofelijk leuk dat ik dit nu kan laten zien.

Dit is ‘m. Zoals sommigen van jullie misschien weten, heb ik journalistiek gestudeerd. Ik heb dus al best vaak mijn foto’s en mijn verhalen in een krant of tijdschrift zien staan, maar het is nog altijd bijzonder.

Als het blad op de mat ligt, pak ik hem op en blader ik snel naar ‘mijn’ artikel. Ik neem jullie dit keer mee in m’n bladertocht – met hier en daar een uitstapje naar m’n fietstocht door Groningen.

Blog (6 van 7)

Blog (5 van 7)Blog (1 van 7)

Kijk, dit is m’n artikel. Het is onderdeel van een reeks. De afgelopen maanden fietste steeds iemand van de Op Pad-redactie door Nederland, als een soort estafette, en ik deed het deel van Groningen en Friesland. Ik kreeg natuurlijk de mooiste provincies toebedeeld – omdat iedereen me dat zo gunde, en een beetje omdat ik destijds in Groningen woonde.

Ik moest de fietstocht van 135 kilometer in twee dagen maken: poee. Gelukkig mocht ik een goede fiets lenen van een lieve via-via-kennis en mocht Gertjan mee als model. Hij doet het goed, vinden jullie niet? Kijk maar:

Blog (16 van 21)Blog (17 van 21)

Blog (1 van 21)

Blog (2 van 7) Blog (2 van 21) Blog (3 van 7)

Blog (3 van 21) Blog (4 van 7)

Ik vind dat de redactie de foto’s mooi bij elkaar heeft gezocht! Het ziet er nu echt uit zoals het was: een mooie, oerhollandse tocht. Natuurlijk waren er nog veel meer leuke plekken en details, die de publicatie net niet gehaald hebben. Blog (8 van 21)Blog (4 van 21)Blog (5 van 21)Blog (6 van 21) Blog (7 van 21)Blog (10 van 21) Blog (9 van 21)Blog (11 van 21) Blog (12 van 21) Blog (13 van 21) Blog (14 van 21) Blog (15 van 21) Blog (19 van 21) Blog (20 van 21)Blog (21 van 21)Gertjan zegt altijd dat ik zo straal als ik heb gesport en dat zie ik nu zelf ook eens op deze foto. Maar het is toch ook heerlijk, zo in de weer zijn, in het prachtige Nederland, en dan nog voor een tijdschriftartikel ook!

Nou hoop ik natuurlijk dat iedereen dit tijdschrift en mijn verhaal wil lezen (de rest van de artikelen is zoals altijd erg leuk om te lezen en te bekijken). Het zou flauw zijn om m’n hele reisreportage op internet te zetten, want het is en blijft een tijdschriftverhaal. Dus als je ‘m lezen wilt: de boekhandel is je beste vriend.

Blog (7 van 7)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *