Alle blogs, Trouwfotografie
comments 8

Pieter en Marinka zijn getrouwd!

Kijk ze stralen, Pieter en Marinka. Ze staan hier in de Noorderkerk, hun kerk, in Amsterdam en ze hebben zojuist ‘ja’ tegen elkaar gezegd. Eerder vandaag trouwden ze voor de wet – en na dit moment komt de zegen over hun huwelijk. Ik vind dat je aan hen ziet hoe blij ze zijn. Fijn plaatje om deze blog mee te openen.

De dag begint bij Marinka thuis in Amsterdam. Hier woonde zij tot vandaag alleen en vanaf vandaag woont ze er samen met Pieter. Maar eerst: trouwen. En daar hoort een mooie, eenvoudige trouwjurk met kant bij. Marinka’s moeder knoopt de knoopjes dicht.

Zo’n ochtend voordat de bruiloft losbarst is leuk om te zien. Iedereen is druk bezig. De een doet dingen in tasjes, de ander belt iemand en iedereen is een klein beetje zenuwachtig. Het is voor mij als fotograaf een mooi moment om te zien wie er dichtbij het bruidspaar staan. Vaak zijn de ouders er – zo ook vandaag. Op de tweede foto hieronder zie je Marinka met haar vader – ik vind het mooi om zulke foto’s te kunnen maken.

En daar komt Pieter met zijn vader. Marinka doet voor hem open. De dag kan beginnen.

We maken foto’s in het hart van Amsterdam. Dat was Marinka’s idee – zij woont hier al een tijd en weet precies waar de mooiste grachten zijn. We lopen rond en zoeken naar mooie fotoplekken en mooi licht. Kijk maar mee.

Dit stoepje vol potten met bloemen vond ik zo lief. Heel Amsterdams, heel Hollands. Dus ik trek mijn jasje uit en spreid het uit voor Pieter en Marinka zodat ze veilig – zonder dat het vlekken geeft – kunnen gaan zitten. Mooi toch. En eh, let op de sokken van Pieter – ha. Marinka heeft ze voor hem gekocht en er staan pillen op, als verwijzing naar de medische achtergrond van Marinka. Klein grapje. Ik hou daar wel van.

Waar ik ook van hou, is van een lunchzakje speciaal voor de fotograaf (zie hieronder). Hoe lief! Die kaartjes had één van de ceremoniemeesters – het zusje van Marinka – gemaakt. Net als nog meer fijne details: een letterslinger, geletterde ballonnen… De zus van Pieter was de andere ceremoniemeester.

En dan begint de ceremonie – ook in hartje Amsterdam. Pieter en Marinka worden getrouwd door hun oom, de broer van de moeder van Marinka. En de moeder van Marinka zelf blijkt ook trouwambtenaar te zijn! Hoe leuk! Hierdoor is de speech persoonlijk en vol inside-informatie. Zoals het feit dat Laura, het nichtje van Pieter en Marinka, hen gekoppeld heeft.

Pieter en Marinka zijn getrouwd. Champagne! Taart!

De taart heeft een verhaal. Marinka wist één ding zeker: onze trouwtaart wordt een chocoladetaart. Klaar. Pieter was het daar niet gelijk mee eens. Voordat Pieter en Marinka het mes in de taart zetten, was het nog gissen: wie zou z’n zin hebben gekregen? Marinka dus. Chocoladetaart als bruidstaart it is.

Een vriendin van Marinka, Corine, speecht en de zus van Pieter ook – die toevallig ook Corine heet… Zo wordt het een persoonlijk diner.

In de kerk valt het avondlicht prachtig op Marinka. Haar sluier zo precies in het licht vind ik er zo mooi uitzien.

Dit is de Noorderkerk in Amsterdam, de kerk waar Marinka en Pieter zelf naartoe gaan.

Na de zegen (die je hierboven op de foto ziet), volgt een verrassing. Naomi, het zusje van Marinka, begint met het zingen van een lied. Maar één voor één staan er steeds mensen op uit het publiek die ook een gedeelte van het lied zingen. Uiteindelijk staat er een groep met vrienden en familie van het bruidspaar voorin de kerk – die een prachtig lied zingen. Heel mooi moment.

Zo fijn dat de grootvader erbij kan zijn! En dan ook nog zo vrolijk. Fantastisch!

Na het feliciteren bij de kerk gaan Pieter en Marinka naar hun feest.

Het feest is mooi om te zien van bovenaf, vind ik. Overal op de tafels liggen edities van de ‘Stek en Stam courant’: een eenmalige editie van een krant over Pieter en Marinka. Er wordt flink in gelezen. Heerlijk.

Lieve Pieter en Marinka, ik vond het heel leuk om jullie bruiloft te fotograferen. De eerste van dit seizoen weer! En wat een fijne eerste bruiloft. Ik vond het leuk om jullie een beetje te leren kennen. Om te zoeken naar mooie momenten en om jullie stralend en relaxed als jullie zijn op de foto te zetten! Ik wens jullie een mooi huwelijk toe in gezondheid en liefde.

> Jurk: Creations of Leijten via Speksnijder Bruidsmode > Trouwpak: Roy Robson via Blijdesteijn Mode > Visagie en kapsel: Lineke van Get Styled > Taart: Huize van Wely > Bloemen: Thari Houtkamp (nichtje van het bruidspaar) > Trouwringen: Steinberg > Trouwambtenaar: Teus Kool > Trouwlocatie: The College Hotel in Amsterdam > Kerk: Noorderkerk in Amsterdam >Band: One Man Audience

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

8 Comments

 1. Naomi says

  Wow Laurie, wat een geweldige foto’s! En een fijn verhaal erbij, heerlijk! Dank je wel voor je aanwezigheid en werk, echt top! Groetjes Naomi

  • Laurie says

   Hoi Naomi, wat ontzettend leuk om te lezen! Dankjewel voor de lieve woorden. Heel graag gedaan allemaal! En jij bedankt voor de mooie details om te fotograferen! Liefs Laurie

 2. Dick Stam says

  Nog nooit een trouwreportage gezien in deze vorm. Dat maakt de reportage warm en persoonlijk. Complimenten daarvoor. Duidelijk is in elk geval dat je met veel plezier en toewijding deze feestdag laat zien en beeld en woord.

  • Laurie says

   Beste Dick, dat klopt helemaal. Ik doe dit werk met veel plezier en toewijding! Hartstikke bedankt voor uw lieve woorden. Ik heb het heel graag gedaan! Met hartelijke groetjes, Laurie

 3. Wilma says

  Prachtige reportage van 2 bijzondere mensen! Veel geluk en succes met alles..

  • Laurie says

   Mooie mensen hè! Ik heb ze graag op de foto willen zetten! Dankuwel voor de gelukswens! Met hartelijke groetjes, Laurie

 4. Adeline Stam says

  Wat heb je deze dag prachtig weergegeven, zowel in woord als in beeld. Wat mij betreft ben je een top-fotografe! Ik zal nog vaak met plezier naar de foto’s kijken.

  • Laurie says

   Dankjewel Adeline, wat een lieve woorden! Geniet van de foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *