Alle blogs, featured, Trouwfotografie
comments 8

Matthias en Inge trouwen

Matthias en Inge staan op de foto tussen de bloemen en trouwen tussen de bomen. Hun trouwdag is vol muziek en vrolijkheid. Ik probeer de dag vast te leggen zoals hij is – liefdevol, vrolijk, mooi. Ik neem je mee van het ouderlijk huis van Inge, naar een kroeg, naar een bloementuin en daarna naar een van de mooiste buiten-trouwlocaties ooit. Kom maar mee.

We beginnen bij het ouderlijk huis van Inge. In de tuin staat deze huwelijksboog. Ik bel aan en binnen vind ik Inge. Zij trekt met behulp van haar zus haar trouwjurk aan. Een trouwjurk met licht kant, een lage rug en wijd uitlopende rok. Prachtig.

Ik maak een foto van de trouwkaart. Het is eigenlijk niet echt een kaart, maar een mini-LP. Een eerste hint naar muziek – en daarvan komen er nog meer vandaag. Zowel Matthias en Inge maken namelijk muziek – hij speelt piano, zij zingt. Ze houden van muziek.

Daar komt Matthias! Hij haalt Inge traditie-getrouw op bij haar ouders thuis. Fijn moment zo – Matthias bewondert Inge en zij bewondert hem, samen bewonderen ze het trouwboeket en nóg maar eens elkaar. Inge is blij, Matthias is blij.

We maken foto’s in het café waar de twee elkaar hebben leren kennen. Ze kenden elkaar al via-via, zoals dat gaat in een dorp, je weet zo’n beetje wie wie is. Maar in dit café bloeide er iets op dat meer was dan weten wie wie is. Dus: een goede plek om foto’s te maken. Een plek met een verhaal. Daar word ik als fotograaf blij van – zo krijgen de foto’s nét iets meer waarde dan op een neutrale plek. En het licht was ook nog eens mooi, met al die ronde gele hanglampen. Dubbel geluk.

We rijden verder – naar een bloementuin. En niet zomaar een bloementuin, maar dé bloementuin waar vanmorgen nog het trouwboeket is geplukt. Zo bijzonder. En zo mooi. Ik ben verzot op bloementuinen, alles is zo mooi wild en bloeiend en tegelijkertijd recht met paadjes.

We hebben duizend-en-één foto’s gemaakt in de bloementuin maar ik kan ze niet allemaal laten zien – we gaan verder naar het moment van de trouwdag dat gasten staan te wachten in de buurt van dit mooie huis (zie hieronder). De gasten wachten tot het bruidspaar aan komt rijden in hun mooie auto. Vroeg, daar komen ze.

Ik dacht eerst even dat dat mooie huis dat je hierboven zag de trouwlocatie was. Maar we liepen erlangs in de richting van een groot grasveld tussen de bomen, met daarop een prachtige tent met houten steunpalen. Alles mooi versierd. Daar gaan we zijn vandaag. Een plaatje. Eerst lunchen.

En dan trouwen! Een eindje verderop, iets weg van de tent, meer in de buurt van een meertje, staan stoelen en parasols klaar voor de ceremonie. De zon schijnt, en kijk nou hoe heerlijk hard Matthias en Inge heel de dag al lachen – en nu weer, als ze aan komen lopen. De ceremonie kan beginnen.

Ja! Getrouwd. Terug naar de tent. Voor taart. Taart en gefeliciteerd-knuffels. Na het feliciteren maak ik tijd om een rondje te lopen en alle versieringen op de foto te zetten. Want wat is het mooi versierd. Overal hangen LP’s in de bomen – en er staan oude koffers en oude trouwfoto’s.

En dan: regen. Ach, wat heb ik te doen met Matthias en Inge. De eerste druppels hoop je nog weg, maar ze blijven druppen en het lijkt er niet op dat ze weg gaan. En dat op een buitenbruiloft. De regenkou dwingt Inge in het jasje van Matthias, maar de lach op haar gezicht gaat er niet van weg. Natuurlijk is het vervelend, maar ook in de tent is het fijn.

Na de bruiloft stuur ik altijd een voorproef op van een paar foto’s, zodat het bruidspaar alvast kan nagenieten van hun dag. Inge mailt terug en zegt: We hebben écht volop genoten gisteren, ondanks de regen! Het was een prachtige dag!!

En dat was het ook. Met twee uitroeptekens. De gasten spelen spellen, draaien LP’s (heb je die muziek weer) en genieten van elkaars gezelschap.

Nadat we hebben gegeten, zijn er twee stukjes. Een van de theatrale vriendinnen van Inge en één van Matthias’ gezin. Over die laatste wil ik nog iets vertellen.

De traditie in Matthias’ gezin wil dat een pasgetrouwd stel een opdracht krijgt die ze moeten uitvoeren in het jaar nadat ze getrouwd zijn. In hun geval: twaalf dorpen (voor elke maand één) in Nederland bezoeken met bijzondere plaatsnamen. Fantastisch! Volgend jaar moeten ze een presentatie geven van hun reizen, natuurlijk inclusief foto’s. Ik ben benieuwd naar hun avonturen. Inge, je hebt er een bijzondere schoonfamilie bij gekregen, haha!

Als de vader van Inge haar de (tent)kerk binnen brengt, breekt de zon door. Wat een mooi moment! Als je goed kijkt op de foto hierboven, schijnt de zon precies op haar gezicht. En op de foto’s hier beneden zie je het ook, als ze daadwerkelijk de tent binnen komen. Zonnestralen!

Ik heb opvallend veel foto’s van een lachende Matthias en Inge en zelfs ook tijdens de kerkdienst. Mooi om te zien.

Ja, een dikke kus na hun geloften!

Matthias en Inge gaan na hun bruiloft naar Honduras om goed werk te doen. Muziekles geven en pakketten uitdelen, onder vele andere dingen. Als je dit leest, zijn ze er al! Zo bijzonder dat ze op hun eerste reis samen er gelijk ook voor anderen willen zijn.

Ik had al verteld dat Matthias en Inge graag muziek maken. En het heerlijke daarvan is dat je het ook samen kunt doen. En dat deden ze ook op hun bruiloft. Inge pakte de microfoon, Matthias nam plaats achter het keyboard en samen zongen ze een lied.

Hier zijn onze handen, bereid om te doen wat U van ons vraagt.
Hier zijn onze lippen, gewild om te spreken wat U behaagt.

Ons liefdeslied o Heer, ons leven tot Uw eer.
U bent de liefde in ons, al voor onze liefde begon.
Laat ons leven een loflied zijn voor U.

Ons huwelijk als melodie, tot de dag dat wij U weer zien.
Laat het klinken als lofgezang voor U

Hier zijn onze ogen, geopend om met Uw inzicht te zien.
Hier zijn onze voeten, gereed om te gaan zoals U ons dient

Halleluja
Halleluja
Amen

(Ons liefdeslied – JES Music)

Hij is de liefde in ons al voor onze liefde begon. 

Lieve Inge en Matthias, wat een mooie dag was vandaag. Alles zag er mooi uit – maar bovenal vind ik jullie van binnen ook heel mooi! Twee lieve mensen die gewoon voor elkaar gaan – dat vind ik bijzonder. Ik wens jullie een goede tijd toe in Honduras. Wees er niet alleen voor de mensen om jullie heen maar geniet ook veel van elkaar! En natuurlijk ook na Honduras een mooi, liefdevol huwelijk gewenst.

8 Comments

 1. Inge says

  Lieve Laurie! Wat heb je onze dag prachtig vastgelegd! Het is telkens genieten om de beelden weer terug te zien :) Heel erg bedankt! Je bent een topper!! Liefs uit Honduras

  • Laurie says

   Hoi Inge, van de bruid is dat het allermooiste compliment! Heel heel graag gedaan. Geniet maar over en over van de foto’s! Liefs Laurie

 2. Dag, heel bijzonder gedaan , echt prachtig!!
  Mooi het verhaal er bij.
  Mag ik de foto,s van de tuin en het bruidsboeket ook op mijn site zetten?

  Wil je dat laten weten?
  Gr.Jet Schutmaat-Groen
  van de bloementuin

  • Laurie says

   Beste Jet, dank u wel! Ja natuurlijk mag dat. Ik zal het u ook nog even mailen. Hartstikke leuk juist. Met hartelijke groetjes, Laurie

 3. Ineke says

  Wat een mooi verslag van een prachtige dag!! echt weer nagenieten! bedankt.

  • Laurie says

   Beste Ineke, dank u wel! Heel leuk om te horen.

 4. Manja says

  Wow prachtig Laurie. Ik was er natuurlijk niet, maar als ik dit zo zie en lees toch een beetje. Wat weet je dat toch altijd weer mooi en open en echt en eerlijk en heerlijk te vertellen!

 5. Pingback: De lievelingstrouwfoto van Inge | Laurie Karine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *