Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

Lars en Miranda zijn getrouwd

Lars en Miranda houden van herten. Er staat zelfs een hertengewei op hun trouwkaart. Dus toen ze op Orangerie Elswout stuitten – een prachtig gebouw met hoge ramen én met een hertenkamp erachter, was het duidelijk welke trouwlocatie zij zouden kiezen.  Heel hun ontspannen trouwdag was daar – met uitzondering van de ochtend, die begon bij hen thuis.

Eerst is alleen Miranda nog thuis. Ze maakt zich klaar voor de trouwdag, samen met twee vriendinnen. Rustig is het – nog even dan, totdat de dag losbarst. Het ochtendlicht zorgt voor mooie plaatjes. Haren mooi, jurk aan, bloemen in het haar…

Dan druppelen er meer mensen binnen. Nog een vriendin, Miranda’s vader… En dan: Lars. De bruidegom. Aan zijn ogen te zien vindt hij Miranda heel mooi.

De All Stars gaan aan. Bukken gaat in deze trouwjurk niet zo goed, dus poging één is dat Lars Miranda’s veters strikt. Maar uiteindelijk doet ze het zelf maar.

Hierboven zie je de giechelende flatgenoten van Lars en Miranda. Ja, jullie gaan ook op de foto. Ha. Voordat de dag begint gaan we nog langs bij opa en oma voor wie de hele dag meegaan te druk zou zijn. Ze hadden er heel de week al naar uitgekeken. Mooi dat Lars en Miranda hun familie zo’n grote rol geven op hun trouwdag.

En dan gaan we foto’s maken. Omdat het regent (ach) gaan we dat binnen doen. Wat een mooie plek! Het is een tropische kas met veel groen maar ook rode bloemen die het beeld heel vrolijk maken. Deze plek heet Rozen en Radijs in Burgerveen. Ik vind dat Lars en Miranda lief op de foto’s staan.

De foto hieronder vind ik zo fijn. Nonchalant, jurk onder de arm, boeket in de andere hand en All Stars om het af te maken. En: ik vind de trouwjurk van Miranda prachtig. Hij is anders dan anders, de meeste jurken die je ziet zijn van heel soepele en zachte stoffen (wat ik trouwens ook prachtig vind) en deze is van een dikkere stof. Met mooi vallende plooien én een kanten rug. Ja, heel mooi vind ik.

En dan: herten! Zoals ik al zei houdt het bruidspaar van herten en in de achtertuin van Oranjerie Elswout is een hertenkamp. Lars en Miranda geven ze wortels en appels. Hoe lief.

Hieronder zie je de mooie oranjerie met haar blauwe kozijnen en grote ramen. In de rechtervleugel vindt straks de ceremonie plaats, waar Miranda met tranen (van geluk) in haar ogen de zaal binnenloopt – samen met haar lieve Lars.

JA! En dan zijn ze getrouwd.

Hier zie je een de mooie, ronde, lichte kas. En Miranda (met haar mooie kanten rug) die van haar zus een dikke, dikke knuffel krijgt. Heerlijk om vast te leggen. Klik.

We maken een paar groepsfoto’s. Die hierboven is er één die vlak voor het ‘goede’ moment is gemaakt. Vind ik stiekem de leukste foto’s die er zijn. Hierna is er een receptie met lachende vaders, fotomakende vriendinnen en als laatst: T A A R T .

Oké, nu volgt de taart. Zo zoet, simpel wit – en zó mooi met al die bloemen eromheen…

Dan het diner. Zoals je hierboven ziet, zien de tafels eruit als herfstige plaatjes. En in het midden van de zaal staat er een schildersezel met een ingepakt schildersdoek erin. We weten dat de moeder van Lars schilderijen maakt – hoe zou deze eruit zien?

We tafelen echt lang. Heerlijk vind ik dat. En ik vind het passen bij Lars en Miranda: de sfeer is ontspannen en gezellig en vrolijk.

De vader van Miranda speecht. Lieve woorden voor zijn dochter. Zoals dat zo mooi kan op een bruiloft. Hierboven zie je de moeder van Lars en de moeder van Miranda samen heel hard lachen. Fijne foto om te maken voor dit bruidspaar: hun families verenigd in één vrolijk plaatje!  Net zo vrolijk als het bruidspaar en de andere gasten, trouwens. Kijk maar.

En dan het schilderij. Miranda en Lars trekken het papier weg en daar is hij. ‘Deze komt boven de bank’, zegt Miranda. Mooi hè. Het hoeft ons niet te verbazen dat er een hert op het schilderij staat. Mooi toch. Lars’ moeder (degene die het schilderij gemaakt heeft) en vader komen er bij staan.

Lieve Lars en Miranda, ik zou deze blog nog veel langer kunnen maken: met foto’s van het ontspannen feest erbij. Maar dan wordt het te lang. Die foto’s zien jullie binnenkort. Ik vond jullie dag heel fijn: van de herfstige sfeer tot de ontspannen plek, de lieve mensen. Ik vond het een eer om alles vast te leggen en ik vind jullie een stel lieverds. Ik wens jullie heel veel moois voor de toekomst: liefde, vrolijkheid en een hertje in de tuin.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *