Trouwfotografie
comments 17

Jesse en Laura

Welkom op de bruiloft van Jesse en Laura. Waar de tijd snel gaat, de bruidegom bellenblaas in zijn mond krijgt, de bruid de mooiste vlecht óóit heeft, de bruidegom twee pakken heeft (een militaire en een ‘gewone’), waar rookbommen afgaan, waar geknuffeld wordt, waar Jesse té trots is op z’n lieve nichtjes en waar taart aangesneden wordt met een sabel. Kijk maar mee.

Het is een mooie ochtend in Limburg. We zijn in het ouderlijk huis van Laura. Zij wordt hier opgemaakt en aangekleed. Hieronder zie je de trouwringen én de verlovingsring. Dit slotje komt tijdens de ceremonie tussen de stoelen van Laura en Jesse in te hangen en de ringen-brenger komt vandaag geen ringen brengen maar de sleutel van het slot. Lief idee.

Mama strikt de jurk zorgvuldig vast. En dan komen papa en broer de kamer binnen. Je ziet wel: ze vinden bruid Laura héél mooi en ik ben het daar mee eens. Je kunt het op de volgende foto’s nog niet heel goed zien maar probeer er straks goed naar te kijken: haar haar zit zó prachtig.

Daar is Jesse! In vol ornaat, omdat hij bij het Korps Mariniers zit. Ook hij is ondersteboven van Laura. Genieten toch, dit soort plaatjes.

We rijden naar de fotolocatie: kasteel Heeze. Daar gaan Jesse en Laura straks ook ja tegen elkaar zeggen maar nu eerst maken we foto’s. Kijk nou hoe mooi Laura haar jurk opwaait.

Hihi. Met dit Pinterest-waardige idee kwam Laura: een foto met hun eigen kinderfoto’s voor ‘t gezicht. Schattig toch! Herken je ze nog?

Kledingwissel! En hartjesonderbroek. Eigenlijk doet Jesse zijn andere pak pas vanavond aan, maar ja, we willen toch ook officiële trouwfoto’s met zijn ‘gewone pak’. Dus: kledingwissel.

En dan komen de rookbommen uit de tas. Supertof gezicht, te beginnen met een blauwe en dan een rode. Ook een idee van de bruid! Heel mooi vind ik.

Wauw. We zien ineens waar de rook heentrekt. Het arme huis. Maar wél een prachtgezicht zo, besluiten we. Daar moeten we gebruik van maken! We rennen richting de rook om een foto te maken tegen deze prachtige achtergrond. Snel, snel, klik, klik. En pas als ik later op mijn fototoestel de foto nog eens bekijk, zie ik dat er zonnestralen door de rook heenschijnen. Prachtig.

Ook in zwart-wit doet rook het goed, vind ik.

Na deze bewogen fotoreportage trekken Jesse en Laura zich terug in de bibliotheek van het kasteel. Daar komen ook de bruidskinderen binnen: zo lief. Ik vind dit de mooiste jurkjes ooit. En de broekjes van die jongetjes! En die haarbanden. Sjonge.

Nog één foto voor het raam en dan gaan we. Op naar waar het om gaat vandaag: de ceremonie. Ja zeggen tegen elkaar. Inmiddels ben ik er achter dat Jesse en Laura zó bij elkaar passen. Ze hebben zo enorm veel lol met elkaar. Zo ook tijdens de ceremonie. Dat spat er vanaf bij deze foto’s – en geloof me: dat komt overeen met de werkelijkheid. Om de haverklap lachen ze – ik vind het genieten om mensen te zien genieten. Kijk maar mee.

En dan is de ceremonie alweer voorbij. Jesse en Laura worden begroet door de militairen die aanwezig zijn vandaag. Een erehaag van sabels.

En de kinderen spelen met bellenblaas. Niet opeten die bellen! Brr.

De dag is warm als we aankomen bij de middaglocatie. Er wordt veel geknuffeld tijdens het feliciteren en we drinken cuba libre (een cocktail) omdat Jesse Laura in Cuba ten huwelijk heeft gevraagd. Ik maak foto’s van die knuffels, de lieve kinderen en de fijne sfeer.

Volgende locatie! Nog steeds is het heerlijk buiten-weer. Ik maak foto’s van een lief onderonsje tussen Jesse en Laura. En een groepsfoto.

Dat plaatje hieronder hè, van hoe de locatie eruit ziet. Dit is toch wat je je voorstelt bij Limburg? Zo’n groot hoeve-achtig gebouw met veel bloemen ervoor. Ik stel me dit voor bij Limburg, in ieder geval. We toasten hier, buiten, in de zon.

En taart! Aangesneden met de sabel. Kijk uit met dat likken!

Jesse en Laura zeggen lieve woorden tegen hun ouders. Zo lief dat ze dat doen – lieve woorden zeggen is altijd een goed idee en op een bruiloft al helemaal. Kijk hoe hun ouders ervan glunderen. Wat wil je, als je kinderen je zeggen hoe goed je voor hen hebt gezorgd – hoe blij ze met jullie zijn en hoe graag ze bij jullie langs komen.

Lieve Laura en Jesse, wat was jullie dag mooi. Ik heb volgens mij non-stop gefotografeerd, van het één in het ander – en dat was genieten. Het meest heb ik nog genoten van – wat ik al zei – hoe lekker vrolijk jullie samen zijn. Echt een stel dat samen heel hard kan lachen – en hoe fijn is dat. Ik ben zo blij dat ik die chemie voor jullie heb vast mogen leggen.

Ik wens jullie een heel mooi leven toe samen, ondanks de spannende periodes die er voor jullie als ‘militair echtpaar’ ongetwijfeld zullen komen. Heel veel liefde gewenst!

BewarenBewaren

17 Comments

 1. Bert Kruis says

  Wat een ontzettend leuk geschreven Blog, alsof je de dag live meemaakt. Werkelijk schitterende foto’s groot compliment waard.

  • Laurie says

   Goh.. Ik word er stil van Bert! Heel heel erg bedankt voor de lieve woorden. Fijn om jou deelgenoot te maken van deze trouwdag!

 2. Manja says

  Wow wat een a) prachtige bruid b) prachtige bruidegom c) prachtige sfeer d) prachtige jurk e) prachtig pak f) prachtige omgeving g) prachtige emoties h) prachtige foto’s. En meer. Mooi!

  • Laurie says

   Ja hè! Mooie dag was het!

 3. Romy says

  Super mooi Laurie! Precies zoals het was!

  • Laurie says

   Wauw Romy, dankjewel! Fijn om te horen van iemand die er bij was!!

 4. Nynke Teertstra says

  Dit vind ik één van je mooiste blogs! Prachtige, lieve foto’s met tonnen emoties. Ik word er helemaal blij van!

  • Laurie says

   Ahh dankjewel. Heel lief dat je het zegt!

 5. Nynke says

  Mooi, mooi, mooi! Echt zo’n bruiloft waar je bij had willen zijn :)

  • Laurie says

   :) ja, wat een mooie dag hè!

 6. Jesse says

  Wauw Laurie! Alsof ik de hele dag opnieuw mee maak! Wat hebben we genoten en wat is dat goed te zien op de foto’s. Werkelijk geweldig. Ik kijk uit naar de rest van de foto’s:).

  • Laurie says

   Hoi bruidegom! Ahh genieten om al deze lieve woorden te lezen en al helemaal van jou! Ik ben heel blij dat ik jullie vrolijkheid en liefde vast mocht leggen! Heel graag gedaan! En nu is het wachten op jullie albumontwerp! Die komt eraan hoor..

 7. Loes Porankiewicz says

  Wat een geweldige foto’s en wat heb je het ontzettend mooi en lief beschreven. We hebben ook enorm genoten die dag en beleven alles nog eens opnieuw door jouw mooie foto’s en geweldige blog.

  • Laurie says

   Ahh, heel erg bedankt Loes voor de lieve woorden!! Het was een mooie dag hè. Fijn dat jullie ‘m zo nog eens kunnen herbeleven!

 8. Hans & Susan Geerling says

  Beste Laurie,
  Wat een leuke manier om de dag in beeld te brengen.
  Mooie foto’s en een vlot verhaal erbij.
  We beleven het weer opnieuw en hebben er van genoten.
  Super!

  • Laurie says

   Beste Hans en Susan, dank jullie wel voor de lieve reactie! Ik probeer altijd voor zowel de familie en vrienden als voor onbekenden een mooi verhaal te maken. Fijn dat jullie ervan hebben genoten! Wie weet tot ziens in Oud-Beijerland!

 9. Pingback: De lievelingstrouwfoto van Laura | Laurie Karine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *