Alle blogs, Trouwfotografie
comments 2

Jaap en Rosanne

Hier zie je Rosanne en Jaap, die elkaar ontmoeten op de dag van hun bruiloft. De dag waarop ze tegen elkaar willen zeggen: ik blijf bij jou en ik ga nooit meer weg. Als je dan zo blij kijkt, dan zit het goed. Hun dag gaat een dag zijn van lieve blikken van familie en vrienden, van een heel serene fotolocatie, ballonnen die de lucht in vliegen samen met rozenblaadjes.

De dag begint voor mij bij het ouderlijk huis van Jaap. Zijn pak gaat aan. Nu wordt het echt. Zijn vader en moeder helpen hem. De trouwkaart ligt in huis. Wij hebben lief omdat hij ons eerst heeft liefgehad, is de trouwtekst op hun kaart.

Dan door naar het ouderlijk huis van Rosanne, waar twee honden rustig hun ding doen alsof er niets aan de hand is vandaag, waar familieleden ontbijten en Rosanne in het licht van de opkomende zon haar haar en make-up laat doen en uiteindelijk haar trouwjurk aantrekt.

Ik doe een aantal pogingen om de tweede hond mooi op de foto te zetten en ik vind deze foto best heel fijn. Die blik in z’n ogen is lief.

Kijk hoe lief de moeder van Rosanne naar haar kijkt. Ja, ze is de bruid vandaag.

Een tijdje later komt Jaap aan. Iedereen wacht hem op. De auto is zo klein dat iedereen zich afvraagt of de jurk er wel in past. In de achtertuin staat Rosanne te wachten op Jaap, die naar haar toeloopt waarna ze genieten van elkaar. Nu kan het echt, echt beginnen. Ze gaan trouwen.

Ha, kijk nou hoe dit autootje (sorry, ik gebruik niet graag verkleinwoorden maar hier is het toch echt niet te vermijden) eruit ziet. Zó klein! Jaap en Rosanne hadden van tevoren tegen hun vrienden gezegd dat ze een dikke, luxe bak hadden als trouwauto – dit is wel even iets anders.

We rijden naar Leiden om foto’s te maken, maar heel de stad is al afgezet vanwege het jaarlijkse stadsfeest. Oeps. Hadden we niet aan gedacht. Gelukkig weet de videograaf andere mooie plekken in de buurt. En wat voor plekken. Kijk nou toch… Hoe sereen en rustig en sprookjesachtig is dit water? Een boel.

Over de videograaf gesproken: ik werk vandaag voor de tweede keer samen met Frank van Q Quality Movies. De vorige keer was tijdens de bruiloft van Hanneke en Jasper (klik hier als je nieuwsgierig bent naar hun foto’s). Dat werkte toen heel goed en nu weer – en voor volgend jaar doen we ook alweer een bruiloft samen!

We rijden ook nog naar een bos. Lang leve de videograaf die uit zijn hoofd een back-up-plan bedenkt. En nogmaals: wát voor plan. Het licht in het bos is zo fijn.

Het is tijd om naar de trouwlocatie te gaan. De vrienden en familie van Jaap en Rosanne staan buiten klaar om hen op te wachten.

Het is niet vanzelfsprekend dat je grootvader en grootmoeder op je bruiloft aanwezig kunnen zijn. Ik geloof dat zowel Jaap als zijn grootvader dat hierboven besefte. Zo mooi. Twee mannen die kwetsbaar durven zijn vind ik persoonlijk een van de stoerste dingen die ik me kan indenken. Ik hou ervan.

Jaap en Rosanne trouwen. En hoe leuk: Rosanne heeft een bijzonder cadeau voor Jaap. Ze geeft hem brieven voor in de toekomst. In hun verkeringstijd gaf Rosanne vaak briefjes en kaartjes aan Jaap. Dat vond hij heel leuk. Nu deed ze dat ‘in het groot’. Een doos vol brieven. Hoe ontzettend mooi.

Woooo, ho! Oké, vooropgesteld: ik houd van simpele groepsfoto’s. Iedereen staat rustig naast elkaar, je kunt iedereens gezicht zien en iedereen ziet er vrolijk uit. Uiteindelijk vind ik dat een waardevol beeld om te geven aan bruidsparen. Van mij hoeft het niet gek of ‘spontaan’, want een geposeerde groepsfoto is nu eenmaal niet spontaan. Máár dit hieronder is wat ik noem een échte ‘jonas’. Ik pleit vanaf nu bij groepsfoto’s voor het volgende: dág ouderwets optillen, hoi jonassen.

We rijden weer door, naar de kerk dit keer. Voor Jaap en Rosanne is dit een belangrijk moment. Let op de gezichtsuitdrukking van Jaap als zijn moeder hem de kerk binnen brengt. Zo lief!

Ahh. Zo lief deze kus. Gewoon lekker vóór alle officieel dingen. Ik vind dat altijd een goed idee, want het is lief. En kijk hieronder nou hoe aandachtig en vol vertrouwen Rosanne naar Jaap kijkt. Ik word er blij van om dat vast te leggen. Net als van het vastleggen van de jongetjes die de ringen komen brengen. Kijk ze nou.

Ik vind het heel bijzonder als allebei de families van het bruidspaar christelijk zijn en zo om hun kinderen heen staan. Dat is toch prachtig? Hieronder krijgen Jaap en Rosanne de zegen, wat inhoudt dat God belooft dat Hij erbij zal zijn in hun huwelijk. En zegenen is eigenlijk iemand goede dingen toewensen. Dus dat doen alle mensen om hen heen ook. Dat vind ik altijd een heel bijzonder moment.

En dan is het feest! Twee keer getrouwd: voor de wet en voor de kerk. Is feest! Is ballonnen. Is rozenblaadjes die door de lucht vliegen. Is ongelofelijk vrolijke gezichten.

Met rinkelende blikken achter de auto (het bruidspaar weet niet dat ze eraan zitten, maar dat verandert natuurlijk snel zodra Jaap het gaspedaal indrukt) rijden Jaap en Rosanne weg van de kerk, op naar het feest. Waar het tijd is voor taart en ontmoetingen met de allerliefste mensen die Jaap en Rosanne kennen.

Proost.

Lieve Jaap en Rosanne, wat ontzettend tof dat ik jullie bruiloft vast mocht leggen. Ik heb genoten van het vastleggen naar liefdevolle momenten, want die waren er volop. Lieve aanrakingen, mooie blikken, emotie, connectie. ’t Was niet lastig te vinden. En dat zegt wat over jullie. Ik heb jullie dag geprobeerd vast te leggen zoals ik hem zag en ik hoop dat dat ook is zoals hij voor jullie voelde. Ik wens jullie het beste van het beste in jullie huwelijk toe samen. Blijf altijd zo naar elkaar kijken als vandaag…

> Jurk: Pronovias via de Bruidshoek > Ceremoniemeester: Fraukje Weddingplanner > Visagie: Douglas Katwijk > Kapsel: Create by Mos > Trouwambtenaar: Yes ik wil > Styling: bruid > Taart: Spijs & Wijn door Dirk Haasnoot > Bloemen: H. van der Nagel, gestyled door Arenda Glasbergen > Trouwringen: Juwelier Parlevliet > Trouwvervoer: Bella Giorno > Trouwlocatie: Spijs & Wijn > Kerk: Hervormde Gemeente Valkenburg aan den Rijn > Band: The Tributes > Videograaf: Q Quality Movies

2 Comments

  1. Janny schaap says

    Geweldig, heel mooi verwoord.

    • Laurie says

      Dankjewel Janny! Leuk om te horen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *