Alle blogs, Trouwfotografie
Leave a comment

De lievelings-trouwfoto van Marieke

Marieke en Gerard kleuronline - 0361 van 0507 - 5755

‘ Ik loop met mijn vader door het gangpad van de kerk naar voren. Ik ben verrast door alle lieve mensen die de moeite hebben genomen om naar onze trouwdienst te komen. Voor in de kerk staat mijn man op me te wachten. We staan op het punt om een zegen te vragen over ons huwelijk. Op dat moment is deze foto gemaakt. De blik die mijn vader en ik uitwisselen en de manier waarop mijn moeder naar ons kijkt, zeggen veel over de band die ik met mijn ouders heb. Ik voel me gelukkig en dankbaar –  en dat kun je van mijn gezicht aflezen. Net als de trots op het gezicht van mijn ouders. Rechts op de foto staat mijn oma en dat maakt de foto extra bijzonder, omdat zij later is overleden.

Ik weet nog dat ik tijdens de kerkdienst blij was dat onze dag al zo goed verlopen was – en dat ik zin had in ons feest. Ondertussen besefte ik ook dat ik een soort ‘afscheid’ nam van mijn ouders. Hoewel er praktisch gezien niks zou veranderen, voelde ik heel duidelijk dat er een fase in mijn leven werd afgesloten en een nieuwe begon. Van tevoren had ik gedacht dat dit een spannend moment zou zijn, maar als ik terugdenk, voelde ik me vooral gelukkig en verliefd. Ik hoorde later ook dat ik de hele kerkdienst een enorme glimlach op mijn gezicht had. ’ 

– Marieke

In deze serie vertellen bruiden over hun lievelings-trouwfoto. Ik was trouwfotograaf bij deze bruiden – en eigenlijk ben ik altijd benieuwd welke foto een bruid nou het allerleukst vindt. Dus besloot ik het ze te vragen, en dat had zes verschillende antwoorden tot gevolg!

Deel I: Mariska
Deel II: Nynke 
Deel III: Marieke 
Deel IV: Matthea 
Deel V: Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *