Day-in-the-life-fotografie

Day-in-the-life-fotografie is familiefotografie van hoe jouw alledaagse leven er op dit moment uitziet. Zodat je dat leven kunt onthouden en koesteren. Ik zet de gewone, normale dingen van alledag op een mooie manier op de foto: ik maak een documentaire van het leven van een gezin (of persoon of stel). 

Ik hou van het alledaagse. Dat is waar het grootste deel van mijn leven uit bestaat. Ik hou van eten koken, boodschappen doen, een bordspel spelen met vrienden, samen met Gertjan lezen op onze te kleine bank of een kop thee drinken in mijn lievelingsstoel. Al die kleine dingen bij elkaar vormen het leven dat ik nu leid en dat alledaagse leven vind ik waardevol. Ik wil het het liefst voor altijd onthouden.

Daarom leg ik mijn eigen alledaagse leven vast (zie deze blog). En dat wil ik ook voor anderen doen. Ik wil het alledaagse leven van mensen op een professionele manier vastleggen zodat ze het kunnen bewaren, onthouden en koesteren. Zelf vergeet je vaak om mooie foto’s van je eigen gezin of leven te maken – en als je het dan doet, sta je er zelf niet op. Ik kan dat fotograferen voor je uit handen nemen en een mooie documentaire maken van jullie gezinsleven.

 

Hoe ziet zo’n fotografiedag eruit? 

Ik kom een dag of een halve dag bij jullie thuis langs om foto’s te maken van jullie alledaagse leven. Ik maak echte, eerlijke, mooie plaatjes. Jullie hoeven niet te poseren, maar ik maak plaatjes van hoe het al is. Bijvoorbeeld van:

 

Het ontbijt / Je kinderen die kletsend wakker worden / Met een kleintje voor- en achterop de fiets naar de kinderboerderij /  Bij opa en oma langs / Boodschappen doen / Bloemen plukken / Met z’n allen wentelteefjes eten tussen de middag / De sportwedstrijd van je voetbalzoon / Naar de bibliotheek / Een blokje om /  Met het lievelingsspeelgoed spelen / In een cafeetje iets drinken / Voorlezen voor het naar bed gaan / Tante op visite / Je kinderen die een zwembad maken van de badkamer / Jullie enige echte de-kinderen-op-bed-leggen-ritueel / Jullie biertje op de bank als de dag achter de rug is / en alles wat ik niet kan verzinnen, maar wat kenmerkend is voor jullie gezinsleven op dit moment

 

Heb je interesse? Neem contact met me op en dan bellen we even over de mogelijkheden. Ik vind het leuk om van je te horen. 

(Klik hier voor de tarieven van een ‘gewone’ familiereportage van anderhalf uur)

“Ik geniet er van als foto’s mooi zijn en als ze echt zijn. Niet perfect (liever niet), no-nonsense, simpel – maar wel met een flinke tik romantiek.”

4 Comments

 1. Gerdien says

  Beste Laurie,

  Ik ben sinds de foto reportage welke je hebt gemaakt op de trouwdag van Nynke en Lucas helemaal weg van je foto-style! Nu zagen we dat je een day-in-the-life fotoshoot weg gaat geven:)

  Wij (Harmen 27 jr en Ik/Gerdien 26 jr.) zouden heel graag een dagje voor jou lens willen bewegen:) omdat wij gewoon zo gelukkig zijn met ons leven, we hebben het voornemen om te trouwen, we hebben lieven familie en vrienden, en hebben een fijn huisje(lees woonboerderijtje) ! Vaak denk ik: wat heb ik toch een goed leven, ik ben daar blij en gelukkig mee! Ik zou heel graag mensen een kijkje willen geven in ons blije, gelukkige, eenvoudige leven.

  Wij zouden heel graag ons gekukkig leven vast willen leggen, we gaan duimen! Hij is iig gedeeld!

  Groetjes Harmen en Gerdien

  • Laurie says

   Hoi Harmen en Gerdien, wat een lief berichtje. Leuk dat jullie meedoen!

 2. Els Wanders says

  Dit lijkt mij heel erg leuk om te hebben, meestal ben ikzelf degene die foto’s maakt. Foto’s uit ons dagelijkse leven met mijzelf er ook bij zou ik erg blij mee zijn.
  Een voorbeeld van hoe een gewone woensdag kan zijn: Rustig wakker worden en met de kindjes (Lisa 3,5 en Niek 1) nog even in het grote bed, papa is meestal rond 8:30 naar zijn werk. In pyjama naar beneden om te obtbijten, daarna aankleden en op bezoek bij opa en oma op de boerderij in Heeze. Opa bakt regelmatig pannenkoeken als lunch voor de kleinkinderen. Mijn broer heeft 4 kinderen en mijn zusje 2. Lisa hoopt altijd dat haar neefjes en nichtjes er ook zijn wat vaak wel zo is want mijn broer woont naast mijn ouders en mijn zusje is ook werkzaam op de boerderij. Meestal als we op bezoek zijn blijven we wel zo’n 4 uur. Lisa en Niek hebben bij opa en oma ook hun favoriete speelgoed (oud poppenhuis en ballenbaan) voordat we naar huis gaan wil Lisa altijd nog even naar de stal om bij de geiten te kijken. Op de terugweg gaan we vaak langs de winkel om boodschappen te doen. Ook is er regelmatig op woensdag voorlezen in de bibliotheek waar we weleens heen gaan. Thuis ga ik eten klaarmaken, de kinderen hangen dan meestal aan mijn benen voor aandacht. Papa is meestal rond 18:00 – 18:30 thuis. Niek is dol op eten, hij geniet ervan, maar ook veel eten beland op de grond. Na het eten mogen de kindjes nog even spelen en daarna pyjama aan, tandjes poetsen, boekje lezen, gek doen op de bank en naar bed. Als de kindjes in bed liggen ruimen wij nog een beetje op en daarna op de bank tv aan en niks meer doen.
  Het zou erg mooi zijn als zo’n dag helemaal vastgelegd zou worden, voor onzelf en voor de kinderen. (En voor opa en oma en hun (klein)kinderen )

  • Laurie says

   Hoi Els, leuk dat je meedoet! Klinkt als een prachtige dag. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *