Alle blogs, Trouwfotografie
comments 8

David en Sheryl trouwen

Het is tijdens de nazomer – eind augustus. Het is warm. Het is de trouwdag van Sheryl en David. We maken foto’s op een plek die wel buitenlands lijkt – heuvelachtig, maar toch vlak bij Rotterdam. We genieten van de zon tijdens de receptie. We dineren bij het water. En Sheryl en David stralen.

In de ochtend rijd ik naar Davids ouderlijk huis. Hij en zijn broers, vader en moeder maken zich klaar voor de dag. Ik geniet van de broederlijke ongein. Ze steken de draak met de aankleed-foto’s die ik maak en helpen hun broer parmantig in zijn pak.

Dan het ouderlijk huis van de bruid. Helemaal op zolder vind ik Sheryl – samen met een vriendin die haar opmaakt. Haar moeder sluit haar jurk – en klaar is ze.

Daar komt hij hoor. David (je zegt dat trouwens op z’n Engels) ! Vol liefde kijkt hij naar zijn prachtige bruid die in de voortuin staat te wachten.

Wat me trouwens brengt bij het volgende: de bruidegom die zijn bruid ophaalt bij haar thuis, is een traditie van hier. Sheryl heeft veel familie uit Groot-Britannië en zij vonden het allemaal maar bijzonder dat dat in Nederland zo ging. Daar is het de normaalste zaak van de wereld dat de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien tijdens de ceremonie. Zo niet hier! Deze mooie, liefdevolle traditie legde ik – klik – vast. Mooi toch.

En off they go ! Onderweg stoppen we in de berm om wat plaatjes te schieten van een stralende David en Sheryl in de auto. Ik hou van de ‘roadtrip’-achtige sfeer die de foto’s hebben.

En dan komen we aan bij de fotolocatie: en dat is er een met een heel fijne sfeer. Kijk nou hoe de heuvels in de verte er bijna pastel-geverfd uitzien. En we gaan die ‘heuvels’ later ook ‘beklimmen’. Waren we nou echt in de buurt van Rotterdam? Het lijkt bovenop de top wel heuvelachtig buitenland! 

We stoppen even voor middageten. Sheryl pikt een hapje mee van David, die daar niet van is gediend (ha). Wie herkent dit tafereel niet?

Oeh – en van de plaatjes hieronder word ik als fotograaf vreselijk verheugd. Zachte golven, weerkaatsend water en een verre horizon. Rustig beeld met lieve mensen op de voorgrond.

Na de fotoreportage stappen David en Sheryl op een bootje. Kijk ze drijven daar, met die mooie achtergrond! Ik blijf ervan smullen hoor, dat water met die verre horizon. Nou goed: daar gaat het nu niet om. Het gaat om een bruid en bruidegom die eraan komen om te gaan trouwen. Hun familie en vrienden staan te wachten op de kade.

Check hierboven hoe Hollands dat plaatje is: met die molen er zo bij. Na een snel rondje gedag kussen en verwelkomen begint de ceremonie. Weer aan dat prachtige water – en weer stralen David en Sheryl de tent uit.

TAART! Of eigenlijk: taarten. Kijk het er nou mooi bijstaan op die tonnen.

Na de toast en taart gaan we naar de kerk. David en zijn moeder komen samen de kerk binnen en daarna Sheryl en haar vader.

De kerk is petrol-kleurig: zo mooi. Dit lieve kleintje kom ik tegen en hij is moe denk ik: zo lief.

De ringen! En hahaha, die blik van David hieronder is toch goud waard? Zo denkt Sheryl er ook over! Wat een vrolijke mensen toch. Heel de dag zie ik ze van elkaar genieten. Ze hebben ook veel binnenpretjes samen – zo fijn om naar te kijken.

Naast de kerk is er een receptie met ijsjes. Hoe fijn kun je het verzinnen? Ikzelf sloeg over omdat ik in deze tijd elke week een bruiloft heb en elkeweekeenstukjebruidstaarteetomdatikhetsimpelwegnietafkanslaanzolekkerzietheteraltijduit. Ahum. IJsjes dus. En een boel lachende mensen en vrolijke kleuren!

Iedereen staat klaar én in de weg om David en Sheryl uit te zwaaien en daarom is het nodig dat de bruidegom even wat orders geeft. En vroem, weg zijn ze. Op naar… een héél mooi gedekte tafel.

Deze mooi gedekte tafel dus. Kijk nou! Weer dat water op de achtergrond dat het zo sprookjesachtig maakt. Ik heb gehoord dat Sheryl deze mooie trouwlocatie gevonden en gekozen heeft – en wat heeft ze dat goed gedaan.

Voordat we gaan eten eerst nog tijd voor chillen, hapjes en – spelletjes. Kijk maar mee.

Sheryl is – zo heb ik mij laten vertellen – fan van spelletjes. Dat bleek wel toen ze een soort grote mega-quiz slash spel moest doen samen met David. Die fanatieke blikken hierboven vertellen het. Fantastisch. Ze moesten een soort raadsel oplossen tussen allerlei filmpjes door. Dat was grappig – kijk maar naar de reacties van het bruidspaar en de mensen om hen heen.

En dan: eten. Dineren moet ik zeggen. Het laatste wat ik fotografeer vandaag. Wat ziet het er mooi uit.

De twee broers van David (die aan het begin van de dag zo’n lol hadden met hun derde broer) laten zich nu van hun serieuze kant zien. Oké, hier en daar vertellen ze een gênant verhaal over hun broer – maar ze spreken toch vooral lieve woorden. Heerlijk om mee te luisteren vind ik – en om de reacties van het bruidspaar en de rest van de mensen vast te leggen.

Lieve Sheryl en David, ik heb van jullie genoten. Van de pret die jullie samen maken (dat valt echt op) – en jullie verliefdheid en jullie stralende lach de hele dag! Ik wens jullie een heel fijn huwelijk toe samen, met net zoveel vrolijkheid als ik heb gezien op jullie trouwdag! En dat jullie een heleboel spelletjes mogen spelen samen: dat de beste moge winnen…

8 Comments

 1. Manja says

  He Laurie, wat heb je de dag weer mooi en echt vast weten te leggen! Prachtig!!

  • Laurie says

   Dankjewel Manja!!

 2. Ineke Robbemont says

  Oh, wat smul ik hier weer van. Prachtige sfeer foto’s.

  • Laurie says

   Leuk om te horen Ineke!! Een prachtdag was dit ook!

 3. Vader van David says

  Geweldige dag was het.
  Goed gedaan. ?

  • Laurie says

   dankjewel vader van david!

 4. Joelle says

  Super mooi! Op welke locatie is de fotoshoot gedaan? :)

  • Laurie says

   Dankjewel Joëlle! Dit was in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek, in de buurt van Rotterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *