Alle blogs, Trouwfotografie
comments 2

Camara en Suzanne

Ik zeg altijd dat ik hou van ‘echte’ foto’s. Zo houd ik ook van ‘echte’ bruiloften, waar ik mee bedoel: gewone, mooie dagen waarop twee mensen elkaar beloven voor altijd bij elkaar te willen blijven. Dagen waarop het dáárom gaat. Zo’n dag was vandaag – de bruiloft van Camara en Suzanne. Hun ontspannen bruiloft vond plaats midden in Amsterdam.

Deze blog begint met een foto voor een kerk. Maar niet alleen deze blog, ook de relatie van Camara en Suzanne begon hier. Suzanne ontmoette Camara bij de Vluchtkerk in Amsterdam. Hij – vluchteling uit Ivoorkust, zij – vrijwilligster. Nu ze een paar jaar later trouwen willen ze aan die plek, waar ze elkaar voor het eerst zagen, een eerbetoon geven – door er foto’s te maken. Vanaf de kerk lopen we door naar het Rembrandtpark.

Kijk nou, er kwam preciés een vogel overvliegen. Hoe leuk.

Ik ken Suzanne van een reis naar Zambia die ik tien jaar geleden maakte. We hebben elkaar daarna nog een paar keer gezien en ik vond het heel leuk toen ze vroeg of ik haar bruiloft wilde fotograferen. Ik ga gewoon een foto delen die ik tóen, tien jaar geleden, van haar maakte.

En weer terug naar vandaag. Waar Suzanne niet in bouwschoenen loopt, maar in een trouwjurk (die overigens zelfgemaakt is door haar moeder, hoe tof).

Inmiddels wonen Camara en Suzanne in Antwerpen, maar toen ze nog in Amsterdam woonden zaten ze bij deze oranje hond (zie de foto’s hierboven) soms te praten. Over trouwen, bijvoorbeeld. Mooi om op zulke symbolische plekken foto’s te maken vandaag.

We gaan een stukje met de tram. Waar we uitstappen, koopt Suzanne nog snel even zonnebrand om zich in te smeren. Het is zo’n warme dag vandaag.

Kinderen spelen met water in de zon en wij zitten aan het middageten. Gewoon midden in de stad.

We lopen naar de Jeruzalemkerk waar Camara en Suzanne ‘ja’ tegen elkaar en God gaan zeggen. En waar God ook ‘ja’ tegen hen gaat zeggen. Ja, ik zegen jullie. Mooi om hierbij te zijn.

Na de kerkdienst is iedereen uitgenodigd op de receptie. Met zelfgemaakte lekkernijen uitgestald op tafels, midden op straat. Gasten feliciteren Suzanne en Camara onder de bomen, waar het koel is. Vrienden helpen met het inschenken van koffie en thee. Ontspannen, losjes, niet perfect. Ik hou van dit soort recepties.

Lieve Suzanne en Camara, ik vond het heel leuk om op jullie bruiloft aanwezig te zijn. Wat heb ik jullie veel zien lachen! Zie hieronder ook weer. Heerlijk om te zien. Dank jullie wel dat ik erbij mocht zijn op jullie trouwdag. Ik heb hem precies zo proberen vast te leggen zoals het was: ontspannen, losjes, vrolijk, echt. Ik wens jullie een vrolijk, mooi huwelijk met veel liefde toe. En ik hoop tot weer eens!

> Jurk: zelf gemaakt door de moeder van Suzanne > Trouwschoenen: TSJARI in Breda > Visagie: Suzanne zelf > Kapsel: Suzanne zelf > Taart: gemaakt door de gasten zelf > Bloemen: Twisk Bloemen in Krommenie > Trouwringen: Emenel in Antwerpen > Kerk: Jeruzalemkerk in Amsterdam > Band: Muziekteam van de Tituskapel (kerkgemeente waar Camara en Suzanne in Amsterdam lid waren)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments

  1. Bouwien Roskam says

    Wat een mooie weergave van een prachtige dag !
    Echt nagenieten op deze manier.

    • Laurie says

      Wat leuk om te horen Bouwien! Het was inderdaad een prachtige dag. Fijn dat je met deze foto’s kon nagenieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *